Sunday, July 10, 2011

~sakit lagi~

tuhan benar2 ingin menguji aku skrg ni...tp aku redha dan terima je semua ni..anggap la ni semua penghapus dosa2 kecil aku...

jumaat tu, aku demam. lelah x brp ok lagi pastu demam plak. demam pastu sakit pinggang.mr azam balik keje pagi jumaat tu terus ke klinik.

doc bg nebulizer sbb kat paru2 masih ada kahak, demam plak on off x bleh buat apa sbb xleh mkn pcm, sakit pinggang tu mungkin sbb aku melasak sgt. doc kata, biasa nya wanita yg lepas bersalin ni, akan kerap kena sakit pinggang.doc kata mungkin aku terlebih melasak kot. br teringat, malam td aku angkat ajmal pastu angkat sebaldi pakaian basah. dulu awal2 lepas bersalin mmg aku jaga. x angkat benda2 berat. semua suruh mr azam. tp skrg ni rs mcm ok. nak ambik ko.....aku tnya dok, mungkin kah jugak di sebab kan epidural yg aku ambik ms bersalin kan ajmal (bersalin kan ajmal kena czer), doc kata xde kaitan pun.

demam plak on off on off. masalah nya berselimut bersweater bagai tp masih x kebah2..xtau nak buat mcm mn lagi. mmg xde selera lgsg. kesian aqil, 2-3 hari ni minum susu rs apa ntah agak nya sbb aku hnya minum air masak je. tu pun bbrp teguk je. tekak pahit sungguh. mr azam dah buntu. asyik duk tnya aku selera nak mkn apa, dia nak g beli kan. masalah nya aku langsung x berselera.

hari ni rs ok sikit la...tu pun tekak masih pahit. hopefully cepat2 la sembuh. x larat dah seorg kaki mkn mcm aku ni xde selera mkn...hu3x...soory la zety, aku x sempat nak email alamat kat ko, ni aku dah email, please check your inbox..:)

korang pergi bersih semalam?hah3x..ptg semalam mr azam ajak kuar, pakai kan anak2 bj color kuning pastu br teringat bersih guna color kuning. terus tukar baju. yg si ajmal, nak jugak pakai bj tu, siap cakap, xpe la mama, bj ni bukan color kuning je...ada color hijau dgn putih jugak..hah3x..tp papa dia dah suruh tukar jugak, tukar je la....

btw, bnyk mende nak cite, pasal celebration anni., surprise mr azam buat utk aku..later2 ok..:)

8 comments:

nieda said...

get well soon ana...mkn ubat konsisten tau. kesian juga kt anak2 bila mamanya jadi mcm ni..

bersih mmg menyusahkan semua org..

Farrah Hasna said...

smoga cpt sihat ye ana

Cik Ina Do do Cheng said...

Ana lepas ni tak moh ambik epidural lagi, sebab cik ina nengok kawan cik ina pun cam tu tak sihat lepas ambik benda tu. memanglah doktor cakap tak de apa-apa, tapi kesannya sedikit sebanyak ada gak. Okey Ana jaga kesihatan ye.moga cepat sembuh.

| SUE | said...

get well soon ana!

Ermayum said...

hopefully dah baik ye by now :)

farhana aka isteri fakri said...

get well soon..

farhana aka isteri fakri said...

get well soon..

~ana~ said...

nieda-tu la..kesian kat anak2 kan...sedih plak rasa.

farrah-thanks

kak ina-dulu ambik epidural sbb terpaksa emy czer utk ajmal. kalau x, mmg x ambik pun.

sue-thanks

sis ermayum-thanks. unfortunately not. mc back today.hu3x..

farhana-thanks