Tuesday, July 19, 2011

~weekend~

weekend br ni xde xtvt sgt...jln2+mkn2...
hari sabtu tu, lepas asar br keluar.
cadang nya nak g beli tiket bus kat ma je..
tp dah alang2 terus la ke jln tar. mr azam keje..
so, hnya aku, anak2, ma dgn kak je la...
sj je la bw ma g jln2 jln tar memandang kan since ma dtg, xde pun bw g jln2
masuk jakel, survey2 kain langsir....
tp survey je la dulu...tgk gak kain pasang lagi..
tp xde yg berkenan...
kak ajak g arked, dia kenal sorg kakak jual kain kat situ...
kakak tu sokmo la g disc. kaw2 kat dia kalau g beli kain dgn dia...
maka, berduyun2 la kami ke arked.
tgk2 borong plak kain...adoi..kain yg ada pun x terjahit lg, ni ambik kain br plak.
hu3x...dah rambang mata bila kakak tu bg murah gile2 kat kitaorg..



anak2 aku. konon nak g beli tiket je, xyah la tukar bj kan. sekali nak g jln tar plak, belasah je la pakai bj duk rumah ni.

hr ahad, lepas hntr ma, ingat kan nak duk rumah dgn anak2, kemas2 rumah je la..



menghabis kan durian yg ada. hr tu g beli durian kat hulu langat....sedap nya..lemak manis sgt2 durian ni.

tup tup pukul 3 kak call, ajak g bukit jelutong ambik kek. dia nak sgt rs choc kek yg sorg blogger famous ni buat. nak rs la sedap sgt ke...maka berduyun2 la kami ke bukit jelutong. nasib baik x sesat. senang je nak g sana rupa nya. pastu xde la jauh sgt pun....waaa.....terpegun tgk rumah cantik2 kat sini...bila bgtau mr azam, rumah situ cantik2...dia kata ok je klau nak but leasehold..u nak ke? owh..kalau leasehold xpe la....simpan je la niat nak beli tu. aku mencari freehold..:)

kek yg ingin di rasa.

lepas ambik kek, ajmal bising2 nak g jln2 lagi. xnak balik rumah. maka, dr bukit jelutong terus la kami ke bangi. g rumah abg. ajmal bila jumpa adini mcm biasa la..main x ingat dunia...tp lepas 15minit tu, start la bergaduh...hu3x.

duk lepak2 rumah abg jap, pastu abg ajak kuar mkn...mkn kat village view yg kat jalan reko. adoi la..ajmal dgn aqil hyper sungguh. berlari ke sana ke mari..tgk fish la..berlari ke sana ke mari la..pening.







mok kak & anak2 buah....

9 comments:

SyidaGorjes said...

diriku merindui pepahat itu....sedapnye!

rATu kEBaYA said...

budak2 dapat bebas macam tu lah.. kekadang pening nak jaga

zaidah said...

seronok betul tengok diorang makan dorian tu...

| SUE | said...

naper tkmo komen kek tu ana?...nak taw gak rasanya. kita kalau mkn kat village view, mesti order ayam pandan...wajib...hehehe

mama_umar_maryam said...

pehh tgk budak ber2 ni blasah doyan..
village view eh,blh tahan sedap gak mkn kt situ kan ;)

~ As ~ said...

sihatnya lah badan si aqil ni...

maya amir said...

kek ape tu ana? mcm sedap jek.. ape rasenye?

Cik Ina Do do Cheng said...

bestnya makan seafood tu. lagilah tengok pepahat. kalau beli mentah . mahal. goreng cili sedap. masa kecik lagi dorang dah pandai makan doryan ye, anak cik ina dah besar baru pandai makan .

Ermayum said...

sedapnya durian sedapnya kek sedapnya tomyam hehehe

kat shah alam semua lease hold apa - cukuplah hidup 99 terlebih lagi heheh