Monday, July 25, 2011

~weekend~

tiap kali weekends, mesti nak update cite kan..:)
sbb nak jadi kan ingatan..apa yg aku buat dgn family...:)

sabtu, mmg penat..bw anak2 g beli groceries...
fuh..mencabar sungguh aku rs..sbb ni 1st time bw anak2 beli brg2 tanpa mr azam..
dah la lupa bw reusable bag bnyk2...
mengah aku nak bw brg...
dah la bln lepas x beli groceries, maka bln ni berganda la brg yg nak kena beli nya...
mmg hazab....
lepas ke tesco, ke kedai pak aji bandar tun razak plak, beli brg basah..
pastu ke kedai ramly plak beli daging burger, nugget etc...
penat x yah cite la....

lunch masak nasi tomato je..ni rs nya 2nd time kot masak ni...
aku suruh mr azam komen, dia kata ok dah..cuma part daging tu ada slack...
ye..ye..aku mengaku, bab potong daging aku mmg hancur..
ma aku dah berbuih mulut ajar camna cr nak potong..tp fail jugak...
ada sapa2 boleh tlg ajar dgn cr yg proper x?
:)

hari ahad lepak rumah je...
penat x hilang lg....
tp ptg tu kuar gak kejap..g tesco (and again???)
nak ambik jam dah dah di repair..dah berbulan siap..asyik la lupa nak ambik...
ms hari sabtu tu pergi pun lupa nak ambik...
mr azam kata, takut nnti dia jual jam aku..cuak aku..
tu yg pergi jugak ambik tu..:)
bila aku cakap kat ajmal nak g tesco, dia kata.
"mama ni xde tmpt lain ke nak ajak mal pergi? asyik g tesco je"
hu3x..ajmal..ajmal...




nasi tomato hasil air tgn aku...
berlemoih sikit..tp xpe la...
x kisah pun..aku kan kalau masak, presentation mmg hancur....
resipi x payah la kan...google je la..bersepah2 kuar resipi....

p/s: intan, aku masih ingat aku berhutang resipi nasi beriani dgn ko. insyaallah sebelum puasa ni erk..xpe..sempat lg sabtu ahad ni ko masak utk jemil ko...:)

6 comments:

Nana said...

ala..xyah nk presentation kita nk makan anak banak je kan hehehejanji konyang

Afne said...

eee rajin btl lah ana ni. afne mls suka msk smple2 je hehe

Cik Ina Do do Cheng said...

alah cik ina lepas masak terus je letak periuk atas meja, Ana peresention tolak tepi janji ko masak sedapkan, cik ina nengok pun selera ahhh.

mama_umar_maryam said...

aku suke part presentation hancur tp rase 5 star! hehehe, aku mmg tobatle nk kuor sorg je tanpa apai bwk budak2 tuh

A D I A said...

haah la camne potong daging elok2 ye, i potong pun main bantai je. k.ina leh ajar kot, suh dia letak dalam youtube.

Ermayum said...

hmm sukanya ayam masak merahhhhhhhh