Friday, August 5, 2011

~1st and 2nd day puasa~

hoh..br nak cite hari pertama dan kedua....
org dah puasa hari ke 5 dah....
mr azam off day hr tu, so, dpt la buka puasa sama2..:)

balik keje, jalan jammed gile...smpai2 terus pick up mr azam n anak2, zoom ke bazar ramadhan...
harus terjah ke bazar ramadhan fav. terlebih dahulu....
x lain x bukan kat bandar tasik permaisuri.....depan sekolah sains selangor...
bazar ramadhan dia besor....
cabaran ni sbb bw anak2...aku kureng sikit kalau bw anak2 g bazar ramadhan or pasar malam...
ntah la..xtau kenapa...rs nya ajmal dgn aqil br sekali kot g pasar malam...
dan bazar ramadhan plak rs nya br 2x ajmal pergi..aqil mmg x pernah..
so, mmg pesan betul2 la suruh behave....alhamdulillah mendengar kata..:)





so, tiap2 thn dah 2 thn kami mmg pilih murtabak mat gombak ni..
beratur panjang tp servis cepat..ok la kan.....

tgk2 kat bazar, mmg xde mende yg menarik thn ni..
pastu bnyk yg dah habis kuih muih dan lauk pauk...
aku cakap kat mr azam, beli kuih muih je..aku masak la...
so, beli murtabak je la..pastu mr azam beli cendawan goreng...
dah..tu je...balik masak...aku masak lauk apa erk...lupa la...
ooo..aku masak sambal udang, kari ikan tenggiri, pastu ikan tenggiri goreng.
sayur x sempat masak sbb mr azam dah lapar sgt..kesian dia..:)

2nd day puasa, jeng jeng jeng......
keajaiban telah berlaku....
MR AZAM MASAK.....
aku kan..bila dia bgtau tu..aku mcm...erm..biar betul...
mmg x percaya..tup2...mmg yea pun....
tp pergi gak bazar ramadhan yg kat rumah bbsitter...
beli roti john je pun..pastu beli air utk bagi kat guard kat rumah tu.....
saja je la nak bg dia....

mr azam masak ayamg dgn daging...
not bad la..lepas la utk masuk tekak kami sekeluarga....
aku rs kalau bgtau kat mak mertua aku mesti dia terkejut...
sah kan mak mertua aku..kalau ma aku dgr, agak nya terkedu 5 minit tanpa kelip mata kot....
hah3x....

tp alhamdulillah..aku tgk mr azam dah bnyk perubahan...
dr awal2 kawin, xtau apa2...
dulu ingat lagi..nak pegang ajmal ms ajmal br2 kuar tu pun takut...
tp skrg ni bab jaga anak, bg la kat dia..senang je jd urusan nya...
dia kemas rumah, mmg kalau dia kemas lagi kemas dr aku lagi..:)
alhamdulillah....syukur....

eh eh dah melalut kan......
dah..selamat berpuasa semua..hari ni apa menu berbuka korang...:)

10 comments:

watyz said...

dr 1st puasa x berbuka kat umah. berbuka kat umah mak n mil. hehehe

Huda said...

hehehe..good improve ek suami ana :)

mama_umar_maryam said...

rekod nih ana!aku blm pegi param lagi smpi arini! hahaha

SyidaGorjes said...

bulan puasa tak balik awal ke?akak pukul 4 dah balik.tapi harini nak balik 330 sbb td dtg pkl 830.berkira sungguh kan?
hua hua hua

rATu kEBaYA said...

bestnyer mr. azam masak...

A D I A said...

I kalau tak berbuka umah mak I, umah parents in law I. Bukak pose kat luar jarang. Beli2 kat param pun jarang. Eh citer pasal diri sendri plak.

Tahniah la mr azam masak, suh dia rajin2 kan lagi. Practise make perfect. Wah pandai je ajar org hehe.

Farrah Hasna said...

tu menunjukkn die syg kt isteri die..hehe

nieda said...

bagus Ana dpt husband rajin..boleh tolong menolong

Ermayum said...

sini ada murtabak sedap gak but last month harganya 2rm now 250 hubby boikot la pulak :(:)

mizzura said...

hehe..tengah gugel review murtabak nih..