Thursday, August 4, 2011

~3rd ramadhan~

aku up kan cite 3rd ramadhan dulu...cite 1st n 2nd ramadhan dan cite2 lain, duk diam2 dulu yea...

minggu ni aku rs menguji kesabaran aku sungguh..
mcm2 hal yg berlaku...
tp sabo...sabo.....
tp semalam, kesabaran aku dah menipis....
meroyan aku kat twitter...
hah3x..kawan2 di twitter diam2 udah....
ala..kwn di twitter aku brp kerat je..mmg xmo add ramai2 pun...
sbb aku nak buat situ tempat meluah kan perasaan..
hah3x...jgn lepas ni ada org hack a/c twitter aku dah la yea....
fb aku skrg ni x privasi sgt la...
susah nak berkomunikasi..bnyk sgt spy2...

ok..dah..tutup cite itu...

balik ptg tu plak jammed gile...
jammed lg teruk dr hari pertama dan kedua puasa tuh...
dr ofis ni nak ke bulatan pahang 15 minit....padahal sekangkang kera je...
last2 aku decide nak balik ikut jalan tun razak....
stuck pulak kat traffic light th selborn...
dah la temper tgh tinggi, org plak main potong q, lagi la aku berangin....
siap nak gaduh dgn sorg brader nih...
ye la...ko ingat ko sorg nak cepat..nak berbuka pose...
ko ingat mentang2 ko lelaki bw keta beso dr keta aku, ko boleh cilok aku?



baik ke utara or ke selatan, kedua2 arah jalan tun razak ni mmg jammed gile..hazab..keta x bergerak...


taxi depan tu dgn keta hitam sebelah aku ni nak cilok masuk...


taxi tu mmg berjaya sbb kancil dpn aku ni bg..pastu keta hitam sebelah aku ni nak masuk depan aku...kirim salam beb....ko ingat keta ko besar, ko boleh takut kan aku?


dia duk himpit dan himpit..yg kancil depan aku ni bangang, dia bw slow2 ke kiri, so bg gap keta hitam ni nak masuk. hangin aku. aku himpit2 seb baik x bercalar keta aku dgn keta hitam tu..dan of course la keta aku dpt lalu dulu..keta dia duk blkg keta aku..padan muka..:)

stuck kat traffic th selborn tu plak kat 1/2 jam...aku call mr azam bgtau,

mr azam suggest suruh lalu;

jln tun razak-jln yap kwang seng-jln pinang-jln bukit bintang-smart tunnel-besraya.

tp masa kat jalan pinang tu mencabar kewibawaan sungguh...semua dok pakat cilok2...
bila smpai jln bukit bintang, nak lalu short cut nak g ke smart tunnel tu
boleh plak aku tersalah jalan...nasib baik ada abg polis traffic, boleh la aku mengadu damba tlg bgtau jln...terima kasih abg polis traffic...:)

smart tunnel ke besraya-4 minit sajor...best gile bw keta laju2....
tp aku ni kalau masuk smart tunnel mmg suka bw keta laju2 pun unless kalau jammed...
sbb aku x suka smart tunnel..aku rs mcm terperangkasp kat dlm tu...
kalau masuk dlm tu, sokmo istghifar bnyk2....
kang tetiba dia runtuh ke..apa ke..nauzubillah.....



ni masa baru masuk smart tunnel, so, x bw laju lg la....:)
aku rs aku ni jenis seorg yg x sabar time memandu....
dah mmg jenis mcm ni nak buat mcm mn lg kan..
aku x suka kalau org tetiba nak potong q depan aku....
kalau nak potong q boleh, tp potong blkg2 sikit....
ni dah nak dekat u-turn, or masuk simpang br ko nak potong, mmg aku hangin....
jgn harap aku bg..maaf la yea....

--------------------------

pg td aku ber istghifar sekejap...
aku fikir, mcm mn org2 yg kuat iman, alim, berbudi pekerti tinggi mengawal kemarahan..
kalau apa yg terjd pada aku ptg semalam tu terjadi pd diaorg,
apa agak nya diaorg buat yea.....
sah sah la x meroyan mcm aku ptg semalam kan...
hu3x....korang kalau korang marah, korang buat apa erk...pendam ke lepas kan terus...

7 comments:

watyz said...

kalo aty pon hangin gak. ye la time dorang nk potong Q kite ni baik hati la bg tp bile kite nk masuk jalan. jgn harap nk bg kan. dr situ saya belajar jgn bg org masuk dpn kite lagik. blkg x pe. hehehe

mama_umar_maryam said...

mmg penyabar korang2 yg keje area kl nih,aku yg takat lalu tol sg besi pon dh smpi bangi blehlak jem,hangin2

Huda said...

hehehe..sabar2..huda pun kat umah ni kadang2 ilang sabar gak dgn husna..kejap2 nak itu ini..mak nye ni dahla pose lembik bf adik dia :)

Cik Ina Do do Cheng said...

sabau ye Ana, cik ina pun baru 4 hari puasa dah ada orang yang buat hati panas. tapi nak wat cam mana sabau adalah jalan yang terbek.

selamat berpuasa ana dan family ye.

~ana~ said...

watyz-ana pun...masuk depan no erk..blkg xpe..hah3x...

zety-what to do..demi mencari sesuap nasi..:)

huda-tu la kan..duk rumah lg lembik..

kak ina-thanks kak ina...

Ermayum said...

marah marah tu sembab amek gambo sepanjang tu heheh stering pegang dua tangan ye :)

~ana~ said...

sis-ops..terkantoi sudah..hah3x..