Thursday, August 25, 2011

~ajmal irfan & aqil raziq~

dah lama x cite pasal hero2 kecik 2 org ni kan....
asyik duk cite pasal mknan je....
oleh kerana minggu ni aku dah menggantung kuali dan periuk,
mood memasak sudah hilang ke laut,
moh cite pasal anak2 plak...:)

ahad baru2 ni, kemas2 baju hero2 ni. ada 2 box yg diaorg xleh pakai dah.
actually nak cr kopiah diaorg...takut la x muat, nnti boleh la beli yg baru....
cari2 dlm box, x jumpa...tgk2 ada dlm drawer bj aqil rupa nya.
nmpak baju raya mereka yg thn lepas.
bj raya thn lepas, aqil sama color dgn papa, ajmal sama dgn mama.
sbb tu kalau tgk gmbr tu, color yg berbeza.


beriya2 nak pakai baju melayu dng kopiah tu.pastu bising2 cakap nak sembahyang raya..
hah3x..mama layan kan je la....

ok, sembahyang raya..:)

baby pun ikut sembahyang...






ok la...dah lama plak x cite pasal perkembangan diaorg...

ajmal irfan-3 thn 5 bln;-

-mulut sgt becok...mcm2 lagu dia nyanyi....
lagu tema cite nora elena, mmg cair kat mulut dia, 4-5 lagu maher zain mmg dia dah hafal..
-suka bertanya mcm2...
-daya ingatan sangat tinggi.
kalau cite apa2 kat dia, mesti dia ingat. kdg2 benda yg dah berlaku berbulan2, dia boleh ingat then dia ingat kan aku balik..hah3x...(afne, mlm td sebelum tdo dia ungkit balik ajak g melawat hana sbb dah janji dgn dia tp x bw2, mlm td kami g shopping, balik lambat..nak tdo tu, dia tnya lg..:)..)
-kurang mkn kurang hisap susu. tp aktif. mmg x hairan la dia dah makin kurus sikit skrg ni. makin kurus dan makin tinggi.
-suka usik baby dan suka menjadi mangsa gigitan & cubitan baby.
-skrg ni tgh musim dia addict dgn ultraman. nak ultraman biru la, eh lagu tema ultraman pun dia hafal. hr tu dia tgk kat youtube, dia hafal lagu ultraman yg mebius. sebelum ni hafal lagu ultraman yg biasa tu je. asyik la terpekik2 nyanyi lagu ultraman...fening mak ko ni nak.....

apa lagi erk cite ajmal...mama lupa la noks....

aqil raziq-1 thn 10 bln;-
-masih lg x inject utk 1 thn setgh. hah3x..mama malas. 2 hari lepas, nurse call suruh bw g inject. insyaallah lepas raya la. raya ni mama bg aqil main2 dulu puas erk..pas raya....bersedia la aqil yea.
-suara sgt nyaring. suka menjerit. suara dia lagi nyaring dr ajmal. aku rs nnti rumah kat kg bergegar la dgn suara dia.
-suka usik abg, gigit abg.
-pemakan. kalau mkn nasi, mmg bertambah la biasa nya. suka mkn cheese...
-baju basahan, baju tdo semua dah senteng2 tp aku pakai kan jugak. mama asyik shopping baju raya je utk dia.
-masih menyusu dgn susu mama sepenuh nya...alhamdulillah....
-gigi pun br ada 4 btg atas 4 btg bawah dan satu gigi geraham.
-bercakap pun dah ada improvement sikit. dia suka panggil mama, papa....nada dia panggil tu buat aku jadi cair kalau time aku marah dia..:)...kenkdg ada jugak yg dia boleh sebut tp mcm pelat sikit pun ye. tp xpe la...mama x kisah...:)..asal kan kamu bercakap je dah cukup la aqil...
-apa yg abg buat, dia ikut. ajmal plak suka la adik ikut dia. pening mama. this week saja ada 3 tanda. 2 kat dahi kiri kanan, satu kat lengan. yg satu kat dahi tu, ajmal tertolak dia, satu lg, dia ter ketuk dahi dia sendiri dgn mainan. yg kat lengan mg xtau. x nangis x apa, tgk2 dah ada tanda. bila tnya, dia cakap xtau.

ok, dah..mama dah lupa....

7 comments:

SyidaGorjes said...

alamak!
akak blom beli songkok aqid. mcm mna bole lupa ni?

~ As ~ said...

Azam tak nak pakai kopiah/songkok la...aduiii alahai..

Apasal baju abang ngan adik tak sama ni??? Mama tak beli sama eh?

mama_umar_maryam said...

geng otomen dgn umar ni aqil,hehehe
ajmal tua 2 bulan je dari maryam ek, tp maryam haluslahh,slim melim je

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

comeinya baju melayu & kopiah tue ;-:

Huda said...

comelnye :) lukman pakai kopiah je :)

watyz said...

comel nye dua2. yg adik tu aku geram sangat2. nk geget je dia tu...

| SUE | said...

sweetnyer 2 bradik ni