Wednesday, August 10, 2011

~balik penang~

weekend yg lepas kami pulang ke penang.
x bleh cakap balik kg sbb bkn nya duk kat kg pun kat penang tu.
tiap kali balik penang, kami akan duk rumah kakak mr azam.
rumah kakak mr azam ni tgh town,(kondo)...
baru2 ni mr azam cakap kat ajmal, nnti kita nak balik kg...
yg ajmal plak dah excited cakap nak jumpa tok ki, tok ma dia.
aku cakap, ni bkn balik kg trg, balik penang rumah auntie dia...

bg dia, balik kg tu hanya bila balik trg je...
hah3x..sorry la yea mr azam, no istilah balik kg bila balik penang..:)

balik sbb melawat kakak mr azam yg br selamat bersalin kan anak pertama diaorg..
tahniah utk my sil and biras aku...
dpt la sorang pom pom girl yg comel...
bertambah lagi sorg cucu PIL aku...
so, lepas ni ranking ajmal dan aqil jatuh la sbb dah dpt anak mami naaaa.....
hah3x....



hana safiyya(aku x tau betul ke x eja saffiya nih..)..







bila balik penang, acara wajib diaorg, mandi swimming pool..pg2 dah berzikir kat telinga aku ajak g turun bawah nak mandi swimmiing pool...aku dah la ngantuk lg...hu3x...






oleh kerana bln puasa, acara wajib bg aku dan mr azam tiap kali balik penang pun xde. acara wajib kami ialah jalan2 cari makan...makan nasi kandar, nasi dalca, serabai, pasembor la of course kan..xpela..xde la teringin sgt pun. tp mr azam ada jugak keluar 3am dgn BIL dan biras aku g mkn nasi kandaar. huh..x ajak aku pun..

so, kami menjengah ke bazar ramadhan je...tu pun pergi yg kat masjid bayan baru tu je. bila dgr cite auntie mr azam kata bazar ramadhan kat taman tun sardon pun best terus mata aku kelip2 teringat kat serabai...hah3x..tp mmg x sempat nak pergi...hu3x....

12 comments:

Huda said...

comelnye baby aqil..sonok lak terngok depa berendam :)

aThidEaN said...

huk huk huk
rindu penang.rindu serabai jugak
sy org penang....maka mmg rindu nasi kandar.

nasib baik thun ni raya kt penang.thun lepas dh raya kt kuala tganu dah..

kite ni kire sekampung la juga yer

watyz said...

comel nye pom pom girl. mandi2 di bulan pose? hehehhe

MadianiMamat said...

bile nk bali ganu nye??? balik penang relaks je buleh cuti...camno tuh???

ganu pun ade pool tauuuuuuuuuuuuuu

Nana said...

eh anak weken lepas ktorg blik penang juga heheh ana kat mana?ktorg kt jawi

mama_umar_maryam said...

eh eh,,name die sebijik name anak sepupu kitorg, hannah safiyyah jugak,hehehe

SyidaGorjes said...

seronoknya diorg mandi pool!
ana jgn mandi, nanti terkentut.hahhaah

Nurull 101 said...

husband nana org penang ke? family mentua smua kt sane eh?

~ana~ said...

huda-seronok tgk je la....ana x join pun..malas la..:)

athidean-kira nya kita ni sama2 la kan..sorg penang, sorg trg, duk kl...penang kat mn erk..

watyz-thanks..:)diaorg je mandi..ana x pun...heh3x

chiq-nak cuti ok je tp tgk la peak season ke x...kena la fhm kan...thn ni br 2x balik penang, balik trg pun br 2x..fair la kan...nok guane lagi nya..

nana-kitaorg belah pulau...:)

zety-maksud dia ok jugak kan..aku x ingat plak apa maksud dia...:)

akak gorjes-kalau mandi pool nnti terkentut erk..

huda-family in law asal penang tp parent in law duk kl. yg ada penang semua saudara mara dan kakak ipar nana. so, kalau raya mmg balik sana la..

Ermayum said...

wow anak mummy chinse look la congrats dapat anak buah :)

Cik Ina Do do Cheng said...

alo alo comelnya, suami ko orang penang, baca entry yang atas dulu tadi, tu cik ina tak tahu tu.

aThidEaN said...

kak ana: rumah mak ayah kt BM.tp kampung halaman kt bayan lepas