Sunday, August 28, 2011

~berbuka puasa di Santai Cafe~

yup...aku masih lg di kl.
tgh packing2 brg yg x habis2 lg..masih lg baking biskut raya...
hah3x...mr azam x habis kerja lg, maka kena la tunggu dia....

ok, ni cite pasal majlis berbuka puasa pada ramadhan yg ke 27.
dgn geng2 rumah sewa mr azam masa kat kolej dulu...
patut nya sabtu minggu lepas, last minit cancel plak....
so, ni last minit plan, menjadi plak...
1st2 si planner mario, ingat nak buat kat kg baru tp kebanyak kan kedai dah tutup.
maka, kami (aku dan mr azam) cadang kan buat kat santai cafe ni.
semalam (27 ramadhan), last day diaorg beroperasi sblm tutup utk cuti raya...

thn ni iftar kat sini rm25 utk dewasa dan kanak2 5 thn ke atas-rm15.nett.
thn lepas pun kami pernah dtg sini...
okla kan...even food dia xde la melampaun2 bnyk tp ok la kan...
lgpun si planner kata, food tu jatuh no 2, yg pertama, tempat yg ok utk diaorg berkumpul borak2...
sebelah santai cafe ni bazar ramadhan..mmg ok la sgt2 kan...
tp semalam xde la g bazar pun...dah byr utk mkn kat sini buat apa nak g bazar lg....

thn ni aku rasa servis amat excellent..
mungkin sbb dah last day kot..org pun x ramai..
staff diaorg mmg peramah sgt2 la...
food mmg bagi aku ok..cukup rasa...
sedap...memenuhi piawaian tekak aku.
dan majoriti kawan2 mr azam pun berpuas hati dgn mknan...
alhamdulillah...risau jugak kami, kang nnti kami yg suggest tmpt,
pastu mknan x ok...risau la kan....

ok, layan gmbr....

utk thn ni....




menu..ni ambik yg kat main je..ada section dessert x ambik pun...ayam bakar dia sedapppp.....





ni tgh komplot apa nih....


main agenda, borak2.....


gmbr ramai2 sblm balik...ni pun ada yg x dtg..


gmbr family plak.....ajmal malu2 kucing...

siap dpt sampul raya lg dr owner dia...

insyaallah lepas raya harap dpt gather2 mcm ni lagi...
aku kalau gather2 dgn budak2 rumah sewa mr azam ni best sikit...
sbb nya, dah lama kenal dgn diaorg....
dgn wife2 diaorg, so mmg x rs kekok sgt nak berborak....


ok la korang, nak buat biskut raya la plak..
pastu basuh baju, packing baju+brg2 nak bw balik kg....
touch n go x reload lg nih..hu3x...
korang buat apa hari ni?kacau dodol?hah3x...

1 comment:

mama_umar_maryam said...

ana..slim la ..hehehe..nnt blk raye baik2 ye..mmg jln lengang gile lah time korang blk nih..hehhe