Tuesday, August 2, 2011

~botol baru~

aku rs hampir semua blogger dok bercerita pasal menu 1st ramadhan kan....
dan aku rs smpai ke 29 ramadhan nnti (insyaallah),
ntah2 tiap2 hr update pasal menu berbuka dan bersahur kan...
what ever la kan...blog masing2 hak masing....

aku xmo la cite lagi pasal 1st ramadhan, perap la sikit...
ada 2-3 lg cite minggu lepas yg ada dlm draft menanti nak keluar....
ikut turn yea...

hari sabtu minggu lepas, kan bw anak2 g beli groceries, masa nak beli berus botol,
lalu kat bhgn botol2 susu, ajmal dan aqil terjerit2 nak botol susu.
kalau ikut kan mmg nak tukar botol susu diaorg...
last tukar ms bln 1 hr tu, so, ingat kan kali ni nak back to tommee tippee...
tp diaorg dah terjerit2 nak botol susu cartoon, nak x nak, layan kan je la...
nasib baik bpa free, skrg ni bnyk botol susu even brand yg biasa2 pun dah keluar kan botol susu bpa free kan..

so, ini la botol susu yg menjadi pujaan hati mereka...


merah for aqil, biru for ajmal. brand sesame street. eh ada erk brand ni..aku tgk label dia tulis gitu....

so far utk aqil guna je teat yg dia bg tu, utk ajmal, hari ahad tu aku ke tesco balik, ms ambik jam tu, g cari teat br. jenuh la nak cr teat nya...aku bkn nya reti nak pilih teat. saiz apa, brand apa...kang nnti x match..gane...gane....









mcm2 jenis teat kan, dan mcm2 saiz jugak, long,short, s,m,l,xl....last2 aku belasah je ambik xl..tp murah gile..rm5.90 dpt 4 (kalau x silap). murah la kan....nak compare dgn teat avent, mam, TT tuh..huh..jauh beza...

kelemahan guna botol ni yg aku x suka ialah, lubang kecik.....


tgk la, botol2 spesis gini mmg kecik kan lubang dia..kalau kenkdg ajmal mintak susu tgh2 mlm, aku tgh ngantuk adoi la...susah...sbb kena tgk betul2..kang susu tumpah ke mana, aku bg ai kosong je kat dia...hah3x.....

aqil kan..bila dia tgk ajmal hisap susu, kenkdg dia pun nak minum guna botol susu dia..tp aku dah cakap awal2, susu aqil kat sini, (sambil tunjuk b****t)..tp dia tarik tgn, ajak g dapur, ambik botol ribena, dia suruh buat ribena dlm botol susu dia tu...owh...so sweet la aqil ni..mama gigit kang...hah3x.....

ok u all...jumpa lagi..bye...:)

8 comments:

Afne said...

sama la ngan bdk ber2 tu. hana mnm susu, haziq mnm ribena.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

cantik kaler botol tue .. aidil sudah meninggal kan dunia teats dah almost 3 bulan... dok pakai sippy cup jer skrg .. kalau bg teats every week kena tukar kot ..habis digigit ;-)

Nurull 101 said...

Huda suka botol wide neck utk kt umah. Sbb susu nak masukkan tu tak tumpah. Kalo yg standard size, kene hati2 sikit. So, yg standard size tu utk wt jln je. Tpkan, botol wide nect, susah nk cari teat yg match. Salu leaking. Aduyai... Ade suggestion?

SyidaGorjes said...

aqid pun ada botol ni, lubang dia ngam-ngam sudu susu tu.akak xsuka botol ni.biarla pakai TT tu lobang dia besaaaaaaaar!

maya amir said...

aah..ade2 brand sesame street tu...pnh nmpk..hehe...

watyz said...

cantik botol. aty pon suka gak tukar2 botol ni. suka carik yg cantik. mmg x suka botol yg kecik sbb susah nk masuk kan susu. hubby aty pon x suka sbb jari dia besar susah dia kata nk masukkan susu.

~ana~ said...

afne-rs mcm kesian...tp tu la..x dpt mama nak nolong..hah3x...

kak d-ana nak bg sippy cup kat ajmal tp takut tersedak la...dia bnyk hisap susu time nak tdo or tgh tido...

huda-ajmal dgn aqil dr kecik mmg dah sebati dgn wide neck botol...bila dia tgk botol cartoon cousin dia, asyoik la bgtau nak botol gitu..tp nana buat x dgr je..sekali bila nmpak dpn mata, terus la ambik..x smpai hati plak nak kata no...

~ana~ said...

akak gorjes-tu la...ngam2 je..klau time tgh2 mlm dia mintak susu, jenuh nak la nak bukak mata luas2...hu3x...apasal la TT xde cartoon2..hu3x..

maya-maya g mn..lama x nmpak..rindu..:)...eh ada erk brand ni....heh3x..

waty-ni 1st time guna botol gini. biasa guna yg wide neck je...hu3x..x suke la...kecik bebenor...nak scope susu tu ngam2 je..hu3x..