Thursday, August 11, 2011

~hard rock hotel, penang & toy museum~

masa balik penang baru ni, oleh kerana xde xtvt mkn2,
maka aku ajak mr azam bw kami g jalan2....
g muzium to kat batu feringgi..
xde la betul2 smpai batu feringgi tp dekat la....
lokasi dia betul2 tepi jalan besar, mmg boleh nmpak..
dekat dgn hotel apa ntah..aku lupa la..tp kalau dr town ni, muzium tu sebelah kanan..
fee, rm10 dewasa & rm6 kanak2...
mmg bnyk la watak cartoon2 ada kat dlm tu...
ajmal excited sungguh bila watak cartoon kegemaran dia..
ultraman, buzz, light eye, shrek, panda, n mcm2 lg la....



entrance...










mintak tlg org ambik kan..suka..dah lama x bergmbr ber 4....

lepas tu mr azam bw g jalan2 kat hard rock hotel...
waaa....best gile..tgk je pun dah best apatah lagi duk duk situ...
just ambik gmbr je sekejap pastu terus balik...
mr azam dah selalu dtg area sini kalau kitaorg balik penang..
kat sini kalau malam happening sbb ada org jual cd2 murah,
dan mcm2 lagi brg2 dgn harga yg murah...


masa ni tghri. panas terik. tp selamba je bergmbr tgh2 panas nih..


suka gmbr ni even nmpak muka aku cinonit je...tp ada org lain plak kat blkg tuh..hu3x..semua dok pakat berebut nak bergmbr kat sini..


dekat entrance....


motif?..bekas air tu, bekal utk anakanda2 yg dahaga...aku nii terkebil2 je tgk diaorg minum..hu3x..

10 comments:

Nana said...

hehehe ktorg puasa blk kg ritu mmg xde g pulau btol2 dok umah je

mama_umar_maryam said...

hotel hard rock mane2 pon best ana..heheeh, letak gambar nasi kandaq 1!!!

| SUE | said...

Kita pon ader bargambo kt ninja tu...:D. Comelnyer ana ni....nampak cam kakak je kat ajmal&aqil

Cik Ina Do do Cheng said...

dalam bulan puasa ke ko jalan makan angin. larat ko ye. Raya ni Insyallah cik ina bercuti kat sana.almaklumlah belum pernah ke penang.

rATu kEBaYA said...

jalan2 bulan pose ye.. tapi klu bulan pose tak terasa sangat klu jalan2 sebab terasa cepat je waktu.

watyz said...

geram tgk anak ko no2 tu ana. nk gigit2 jer.. :)

SyidaGorjes said...

akak teringin nak g penang.ada plan,tp xsampai2 lagi

nieda said...

nice place...rindu dgn penang..dh lama tak ke sana

~ana~ said...

nana-kita sbb dah mmg kat pulau..so, jln2 je la..:)

zety-nnti aku letak gmbr nasi kandar, ko terliur..aku kesian kat ko..:)

sue-sue ni buat lawak je..ada ke kakak dgn adik...hah3x..ana dah mcm makcik2 la..:)

kak ina-mmg x larat tp buhsan duk rumah sil tu, kuar je la..:)

aishah-tu la..rs mcm kejap je..tgk2 dah ptg..:)

watyz-sila..sila..:)

akak gorjes-sila..sila..bnyk tmpt menarik..tmpt mkn pun bnyk yg best..:)

nieda-nice tu nice but cuaca agak hot kan kat sana...

Ermayum said...

best nyaaaaaaaa