Tuesday, August 23, 2011

~hari sabtu~

cite hari sabtu plak...
lepas sahur, terus start buat biskut raya...
lepas tu bersiap2 nak kuar g shopping..
kuar rumah awal2 pagi sbb xmo bersesak la...konon nya..
misi mencari sandal & belt utk ajmal dan aqil, baju dan seluar lagiutk mr azam dan baju utk aku.

nak pergi bata, cari kasut yg ada lampu since aqil sgt berkenan tgk sandal adam.
tgk2 bata buat warehouse sale kat MVEC, terjah sana dulu..
tp semua kasut2 lama. so, beli selipar basahan je utk ajmal dan aqil.
eh tp ada jugak jumpa kasut yg nmpak br utk aqil..so, beli la kasut utk aqil..
tp mmg murah sgt...aku plak rembat sport shoes nike...hah3x...
org dok sibuk cr kasut raya, dia dok cr sport shoes plak....
ye la..sport shoes aku dah rabak, alang2 cr je terus..murah plak tu, sapa x suka kan...

abis kat situ, gerak ke bhgn north court plak, masuk RSH, FOS tp xde mende yg berkenan.
mr azam duk sibuk nak g tgk menda ni....





tp lepas tgk function, ipad is better than blackberry playbook ni....
:)

org dah makin ramai, kami pun gerak ke south court plak. ke metrojaya.
cr sandal utk ajmal dan aqil. tp x bnyk choice. bnyk kasut je.
kasut ajmal dah ada..tu yg nak cr sandal je...
then shopping utk mr azam. yg best nya metrojaya ni xde la ramai org sgt...
lepas beli bj utk mr azam, gerak ke cotton on..cr baju aku.
nasib baik ada yg murah dan cantik..kalau x, malas dah nak cr....

then, g masuk jusco sbb nak tgk sandal. org mmg ramai.
aku dah x larat, duduk je dgn ajmal dan aqil, mr azam pergi cr sandal...
alhamdulillah jumpa yg berkenan di hati anakanda.
bkn sandal pun..kasut jugak..erm.....

balik tu, mr azam tnya nak msk or beli.
aku cakap, masak je la..tnya dia nak mkn apa.
ddia cakap nasi beriani. ok on.
nasi beriani, ayam masak merah, daging kicap.
acar jelatah x sempat nak buat.
pastu suruh mr azam g beli ayam golek pantai dalam.
aku buat onde2 dan puding karamel again..
hari tu, kak dgn amali pun berbuka puasa kat rumah...
best sbb ramai2 kan..rs meriah...







pastu jiran atas plak bg kek pisang dgn rendang ayam...
waaa....sedap gile kek pisang dgn rendang tu..
nak nangis rs sbb sedap sgt..semua org puji sedap...:)
thanks afne.....

alhamdulillah..kekenyangan semua..
penat xyah cite la...x jd la buat biskut raya malam tu..

9 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana aku mlm jumaat & weekend ni baru pulun buat biskut raya ;-)

Nana said...

berjiran ngan afne ke hehe baru tau

Huda said...

meriahnye nasi beriyani. huda x reti masak nasi beriyani, pandai makan je :)

watyz said...

ishk.. penat pon dan masak nasi beriani ek. dh tu kuih raya x buat sbb kekenyangan. aty ni jgn kata nasi beriani, nasi putih pon x masak...hahhaha

rATu kEBaYA said...

penat2 shopping pun rajin lagi masak ye... kalau aishah dah fengsan..

Ermayum said...

i tak pernah buat and masak nasi brianni waaa ana lagi teror uwaaaaaa heheh

Cik Ina Do do Cheng said...

meriahnya juadah berbuka puasa ko. mesti ayam pantai dalam tu sedapkan. rajinnya ana buat onde ngan puding caramel.

~ana~ said...

kak d-moh sama2 la kita berhempas pulas yea..:)

nana-ha'ah..br tau erk..heh3x...

huda-belasah je...asal ada rasa sudah....:)

watyz-ntah la..kalau tgh mood nak masak mcm ni la..penat tu tolak belakang. cuba kalau time malas masak, mmg xde nya...

aishah-mood tgh rajin..:)


sis ermayum-eh mn ada..tu ana belasah je resipi tu...u lg terror tau masak utk ramai2..isk..isk..

Afne said...

ana, ayam golek pantai dalam tu la br merasa nk mkn kwn yg suggest soh beli kt sana. tp ptg tu hana patah tgn. kitorg mkn ebrbuka jam 11.30 mlm!