Saturday, August 13, 2011

~jawab komen~

hari tu kat entry ni, ada sorg blogger hntr komen..aku nak reply balik komen dia nih...
ingat nak reply komen kat blog dia je tp aku try bukak, x boleh plak...
xde la komen apa pun, dia just tnya pasal medela swing tu je..

ni aku copy balik komen dia:

Salam..sy nk tanya awk la..sy pn pakai medela swing..swing ni motor dia mmg xkn berhenti ke kalo kite tgh pam?pam sy ni akan berhenti stiap 30minit...setting tu mmg auto ke atau kite leh setting sendiri?lg satu..tubing awk berwap x ms tgh pam?tubing sy berwap n the jd air ms tgh pam..risau plak kalo msk kat motor..


ok, soalan pertama pasal pump stop sendiri.

dulu mmg ada pump tu stop sendiri...aku rasa aku mmg dah cite detail kat entry ni pasal pump stop sendiri tu. so, kepada saudari (aku lupa nama dia), kalau pump still under warranty, sila bw pump ke service center utk check mn yg patut.

pump stop sendiri dlm 30 minit tu rs nya x kot...lgpun aku jarang pun tanpa henti smpai 30 minit. biasa nya mmg aku stop sebelum 30 minit sbb botol dah penuh. yg ni kalau nak kepastian, baik tnya service center. just call je pun xpe...

soalan ke-2, tubing berwap.

ni perkara normal sbb ni berkaitan dgn suhu badan kita jugak. sorry aku x reti sgt nak explain tp jgn risau, aku punya tu pun berwap jugak. aku dah tnya budak service center, dia kata ok je. better after pump tu, ambik tubing tu, cuci or kalau malas cuci, letak kat open place biar udara masuk dan clear kan all wap2 tu....x payah risau kalau dia jd air pun. air wap xpe, jgn susu yg masuk motor. tu apa yg di beritahu kepada aku oleh staff medela la.

actually, kat motor tu, kalau tgk betul2 ada satu span kat dlm dia. span tu bertindak sebagai penyerap kalau ada liquid masuk. tu aku kata kalau setakat air wap ok lagi la span tu menyerap. span tu kalau menyerap setakat air sikit2 ok la...kalau air bnyk2 tu yg bahaya sbb dia akan terus masuk ke bhgn motor.

ok la..aku rs cukup setakat tu je...pada sapa2 nak tnya pasal medela swing ni, tnya je la..mn yg aku boleh jawab, insyaallah aku jawab. ceh gaya mcm duta medela swing yg poyo saja...:)...

selamat berhujung minggu semua...:)

1 comment:

Ermayum said...

oooo eh tak ada mengena ngan saya dah dah grad dari hal2 in i heheh