Tuesday, August 16, 2011

~menu ramadhan ke 15~


selepas bbrp hari menggantung kuali,
akhir nya semalam, kembali berasap dapur aku..
puas hati sbb semua homemade...
roti jala kuah kari ayam, (ada gak kuah manis, pantai timur style,nnti aku tunjuk), tenggiri masak kicap, sambal udang. air, teh o suam....
ngam2 725 petang siap semua ni. tp sayur x sempat nak masak...
alhamdulillah anak2 x buat perangai sgt semalam,
so, boleh la memasak dgn jaya nya...
aku suka.....:)

ajmal dan aqil mkn bnyk sungguh semalam...
rasa hilang penat lelah aku masak bila tgk diaorg mkn bnyk....

korang masak apa ptg semalam???

11 comments:

SyidaGorjes said...

akak dah 15hari menggantung kuali, semalam for the first time ever akak masak untuk buka.masak sadin je.
cik ana dah xberkicau ke?

Nana said...

kita mmg xpernah msk
makan mak masak dah siap dah ehhee

watyz said...

x masak tp mak masakkan. hehehe

MadianiMamat said...

bestnye sambal udang tuh....slrupppp

sabtu aritu kami buat roti jala jugok! hehe

nieda said...

sedapnya ana food tu..bebaloi2 masak sendiri kan

mama_umar_maryam said...

wuishhh,roti jala tuuuu..besh2..ptg smlm wpon aku xpose,tp aku masak kari ayam jugak,heheh

Queen said...

masak susu dada hari2..hahaha...time org berbuka..time tuela sufiyyah nak menyusu...

~ana~ said...

akak gorjes-masak sadin?mesti sedap..:)..bln puasa ni lemah sikit nak berkicau...:)

nana-lagi sedap, hari2 mkn masakan mak..hu3x...

watyz-hah ni pun sama..hari2 mkn masakan mak..sedap woooo...

chiw-roti jalan tu ajmal dan aqil mkn bnyk sgt...aqil smpai termuntah2 mkn..hah3x..

nieda-mmg berbaloi2..satu kepuasan yg x terhingga..

zety-aku ni br je pandai masak kari/kurma..excited lebih sikit..:)

nik-hah3x..sabo je la..nak buat camna kan.pengorbanan..:)

Cik Ina Do do Cheng said...

pandainya ana wat roti jala, cik ina tak pernah buat lagi, arwah mak buat adalah. banyaknya lauk yang ana masak tu. senang sahur nantikan.

~ana~ said...

kak ina, bhn2 senang je tp nak buat renyah..kena concerntrate betul2..xboleh buat sambil sidai kain ka, menyusu anak ka..kalau x confirm hangit sbb benda ni cpt masak.

kakak, lauk2 tu saya mkn dgn anak2 je..mmg x sempat mkn sahur pun...kuat mkn kan saya ni..

NormaLiza Mah said...

Roti Jala....
arrrghhhhh sedapnyer......

singgah baca entry n klik klik iklan..
singgah di laman ringkas saya n klik2...
terus maju dgn nffng.