Thursday, August 18, 2011

~merapu~

ok. xde idea.
moh kita merapu tp jgn jadi ikan kerapu sudah.
skrg ni bln puasa sbb xde pergi mkn, maka, waktu lunch aku terisi dgn xtvt2 yg boleh mengempis kan purse.
window shopping, pergi pasar...
yes pergi pasar..pasar chow kit...
mcm2 aku boleh dpt kat sana dgn harga yg aku rs murah la....
ikan pun fresh je...tp hr tu aku beli udang, seminggu lepas tu br masak,
dah x brp nak segar..ye la kan..dah seminggu apa ko nak expect kan...

alkisah nya baru2 ni hari apa ntah, aku g la pasar chow kit lagi...
beli itu ini, mcm2 la...tgk pucuk paku terliur bkn main lagi...
tp sbb setakat nak mkn sorg2, xde la aku beli..
pastu nak di jadi kan cerita, aku beli telur ayam...
murah la aku rasa telur ayam kat sini...eh..semua benda murah la...
then, on the way back ke kereta, lalu la kat gerai ni...




ya..gerai murtabak aku....
hah3x..mana ada....mcm la aku sorang je nama ana.
aku selalu lalu dpn kedai ni, org sentiasa ramai beli murtabak dia..
x kira la bln puasa or bln x puasa....
so, hr tu tergerak la hati nak beli...time nak ambik duit,
pooop....plastik telur jatuh ke tanah....
abis....telur aku 10 biji tu...
brader yg jual murtabak tu ambik plastik telur tu pastu bg balik kat aku..
sedih siut...aku ni terus buat muka sedih pastu cakap,

"bang, boleh x tukar telur ayam yg pecah ni dgn telur ayam yg abg nak buat murtabak tu"
terus je brader tu bg...wahh..terus muka happy...:)
x kisah la telur ayam dia kecik dr telur ayam aku beli tu ke..janji dpt telur ayam baru..:)

terus aku cakap, saya nak ambik gmbr gerai abg ni nak promote kat blog saya..
hah3x..terhutang budi la konon nya......

tp sedap la murtabak dia..rs la daging tu....serius..
kalau korang g pasar chow kit, cr la gerai ni..try la rasa..:)


5 comments:

Huda said...

special murtabak tu sbb namanya murtabak ana n pakai telur ayam sendiri :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bagusnya abg tue ... murah rezeki dia

~ana~ said...

huda-...:)mmg special...

kak d-baik kan..ana pun x sangka..

Ermayum said...

waa baiknya brother tu kalu org berkira haram nak bagi

mestila sedap murtabak ana kannnnnnnnnnn hehee tgklaaa nama sapa

NormaLiza Mah said...

Hai...
singgah tgk entry n klik2... sama2 jana tabung...
jom klik2...
Moga berjaya dgn nffng...
Salam perkenalan.