Tuesday, August 9, 2011

~rezeki ramadhan ke-8~

semalam cuti sbb weekend br ni balik penang. tu nnti later2 cite....
alhamdulillah..murah rezeki....balik penang, jumpa auntie dan uncle mr azam br balik dr mekah..dia bg buah kurma..kecik2 je kurma dia...sedap..but not my taste la..taste aku pada kurma mariami je..:)



ptg semalam, ingat nak berbuka kat luar sbb nak kena g jumpa org. tp x jadi plak sbb malas nak hadap jam...so, masak je la..menu, daging blackpepper, kurma ayam, sambal sosej...terajin plak buat tembikai laici ...pastu ada plak kawan tingkat 7 bg lauk kari daging dgn rebung (aku mmg nak mkn ni sbb hr tu kat penang g bazar ramadhan, tgk mcm sedap je)..pastu kuih tok aji serban...kuih ni mcm seri muka cuma bahagian atas tu berbeza sikit la sbb letak telur...sedap..:)



lepas kawan tingkat 7 call, afne plak call, cakap nak dtg rumah nak bg something. tgk2 afne bg ikan pekasam. 1st time ni weh jumpa ikan pekasam....tgh fikir bila nak masak ni...:)..thanks afne..




alhamdulillah...rezeki...terima kasih la pada semua..bersyukur..:)

10 comments:

| SUE | said...

alhamdulillah, murah rezeki ana sefamily. eh pekasam tu, makan ngan nasik pepanas sedapnyaaa..tak pandang lauk lain dah!

Afne said...

wahhh mcm2 lauk dia. afne sahur/buka sorg2 msk simple2 je.

thanks ehh daging black pepper tu sedap ;)

nieda said...

murah rezeki...
hari ni tgh fikir nak masak apa...malas nk pergi PARAM..mahal belum tentu sedap

Huda said...

alhamdulillah..sumenye nmpk sedap :)

SyidaGorjes said...

akak tak penah makan ikan pekasam.memilih sgt ke tekakku ini?

Nurull 101 said...

wah.. sedapnye. Arini menu ape lak. Huda duk pk2 nak menu ape lak ptg ni. huhu.. mana tau buleh cilok... ahahha

aThidEaN said...

sedapnya pekasam.lama xmakan..nyum2..
tgh2 hari ni terliur den..

saya pun suka kurma mariami jugak.terbaik la

rATu kEBaYA said...

dah lamatak makan pekasam..

mama_umar_maryam said...

ikan pekasam...ni yg nk berjiran dekat2 nih,hahaha

Ermayum said...

adoi ngilu tgk ikan pekasam and teringin tembikai laici