Monday, August 15, 2011

~shopping raya~

shopping raya..aku rs korang semua dah siap dah kan...
tp aku ni baru la terhegeh2 nak shopping...nak buat mcm mn..
sabtu ahad mmg mr azam sibuk semedang..x sempat langsung nak curi masa....

so, plan nya sabtu dan ahad br ni la kan nak shopping...
tup tup ahad dia kena keje plakk.....redha je la....
so, sabtu tu je la ms yg ada...
maka nya sabtu br ni berduyun2 la aku dgn mr azam ke s***
plan nya kul 9 dah kuar rumah hntr ajmal dan aqil ke rumah bbsitter then terus la ke s*** kan..
tup2 ada hal plak, kena balik rumah cheras jap...settle hal kat umah cheras, terus zoom ke s***. parked kereta kat ofis mr azam then naik lrt ke s***.
seb baik la 1 stesen je. beli tiker pergi balik terus sbb senang kan.

owh..kenapa x bw ajmal dan aqil?sbb aku xnak nnti s*** tu bergegar dgr suara aku kat situ...
malam td aku cuba perlahan kan suara nak marah anak2 ms kat curve pun,
aku rs satu curve boleh dgr suara aku...hah3x...
maka, drpd bangunan tu bergegar,
baik la aku ambil langkah pencegahan dulu..:)
suara aku ni haish..aku rs satu I*N ni boleh dgr kot...

ajmal dgn aqil skrg ni mmg hyper..
sg2t hyper aku rs...dgn aqil yg x mkn saman tu..
haish....aku ingat nak pakai harness la utk diaorg berdua ni.
tgh dok hint2 kat mr azam.
dia mcm x setuju je....
erk..kat mn eh org jual menatang tu.
mn tau kot2 nnti mr azam dah agree boleh aku sambar terus...:)

eh balik pada cite aku, smpai s*** kul 11. masa tu pun org dah separa ramai
tawakal la redah kat bhgn kids terus.
bj anak2...rambang mata...smpai kena tegur dgn mr azam..."berbelanja jgn ikut nafsu.."
lepas tu cr baju dgn seluar mr azam plak...
dpt la sehelai bj dan seluar tp tu pun lama jugak duk situ...
then, part aku pulak...tgk2 blouse2 yg aku berkenan lepas less pun harga 3 angka jugak..
x kuasa la eh...ada tgk blouse kat eastindia...lawo gile....mmg ratus2 la...
rs nak ambik bayo sambil pejam mata bg kad pelastik tu...tp iman masih kuat...
lgpun aku rs mcm x comel aku yg kemetot ni pakai blouse gitu...:)..ayat penyedap hati
lgpun tgk org pun dah penuh membuat kan aku xde mood nak shopping. verlaga vontot....



balik rumah pukul 3, seb baik dah beli tiket lrt pergi balik.org beratur beli tiket ya rabbi panjang...hu3x..terus ambik budak2, then pergi ke balakong plak..ada hal nak kena selesai kan...pastu mr azam ajak g bazar ramadhan kat blkg plaza pheonix tu..tp ms tu hujan lebat..mr azam kuar sorg2 je g beli mknan...then aku plak ajak singgah bazar ramadhan desa tasik. ms ni hujan dan reda...beli mknan sikit terus balik...so, hari sabtu mmg masak nasi je...sedih plak rs...sbb x masak....hah3x...

ahad tu aku ingat nak buat biskut raya...tp pagi tu ingat nak kuar g jusco maluri jap. kejap je la konon nya...sekali tu kak call..pung pang pung pang borak, maka terjah la aku ke midvalley...smpai tu kul 10am tp parking dah penuh.ada event tupperware kat mvec pastu ada puteri umno buat apa ntah depan jusco tu..sesak gile...duk dlm jusco, tgk2 brg tup tup terjebak jugak sehelai...pastu dpt tukar voucher raya plak..mak ai..bnyk gak kitaorg dpt....beli rm100 dpt voucher rm5.sekejap la sgt kan...pukul 3 br balik. aqil mengamuk 2x..nasib baik ajmal jd good boy, dok ikut mok kak je...biskut raya mmg xde bayang lansung la....

penat gilos..ada lagi ni x beli lg..kasut budak2...tgk la minggu depan ke...bila2 mr azam free...
ptg semalam plak mr azam ajak aku g bazar ramadhan ttdi.aku mmg dah berthn2 nak g sini..dgr org cite mcm best je tp bila dah pergi, bg aku xde la sgt..nak beli mknan x kira la mknan apa pun, semua kena beratur...peniaga x ramai sgt tp pembeli ramai.....

sambung sikit lagi..:)..aku rs kalau shopping time weekdays best je kan..xyah nak berebut bagai...tp tu la..cuti x brp nak bnyk...akhir thn ni bnyk lagi perkara yg nak kena buat, nak ambik cuti,so, kena la jimat2 cuti kekdah nya..hu3x...

9 comments:

Huda said...

bestnye soping di sogo :) bnyk hasil rembatannya ana..hehe

itangmanih said...

kami pun ke sogo sabtu tu...tp park kt kwsp sbb tujuannya akak nk pi jln tar jap..then smbil tunggu tudung kt jln tar siap,kami pi sogo..ingat nk perabih voucher ari tu..abg nk beli shirt ayah...tpt budak mmg kami x pi la...pi men jer..then terus blah...voucher pun x sempat abih..kena pi lg ni lps raya...haha

SyidaGorjes said...

akak bli harness kat mothercare.rabu ni nak sambung shopping.org selangor coti ye.ekekekek

Cik Ina Do do Cheng said...

ko sama cam cik ina kalau pegi pasaraya marah anak tak toleh kiri kanan.cik ina tak pedulik janji anak kita selamat. habis tu duk asyik melilau, mana nak beli barang, mana nak perati dia kan.

Afne said...

bestnya dh shopping rayaaaaaaaaaaa

afne tunggu eddy blk kl. cadangnya weekend ni nk terjah low yat sekali. byk benda nk cari gak samaada kt sogo atau jj.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sogo tue mmg sentiasa pack .. weekend pun sesak ... kena sabo byk2 time ke sana ..

rATu kEBaYA said...

dah lama tak soping di sogo.. rindunyer...

watyz said...

bhgn anak2 dh selesai. mak pak pakai je apa yg ade.. :)

Ermayum said...

kasut Q pun lum dapat lagi kat OU tu semua size dia zda hangin tul