Wednesday, August 17, 2011

~xtau nak letak tajuk apa~

lately aku tgk muka ni sgt la kusam...
kusam se kusam2 nya...
sejak umur mencecah ke angka 3 ni...(even x genap pun lg)..
tp ketara sgt dgn perubahan2 yg yg diterima oleh badan ni...
muka jgn cite, kusam, jerawat tu dah jadi kwn baik dah kat muka ni..
sgt stress..lg stress bila mr azam dok tegur..
tiap kali jerawat naik, tiap kali tu la dia tegur..
xde la tegur cakap hudus ke apa...tegur sekadar bergurau je...
tp tu la..stress mak nokssss......

so, aku pun gatal2 la survey produk2 kecantikan ni...
kalau boleh xnak la local product...
bkn la berlagak tp bila fikir, alang2 cuba baik cuba yg international brand terus...

kak cadang kan suruh pakai clinique...
tgk dia pakai, nmpak ketara muka dia...
pastu dia dok cite la bla bla bla pasal clinique ni...
so, aku pun setuju....
moh kita ke sogo....
beauty consultant tu tgk dulu muka aku,
tgk muka aku jenis oily ke normal ke...
lepas test tu, br dia bgtau result...



ambik yg basic dulu...
kang ambik yg lain2 jugak, aku x pakai, hangat2 tahi ayam, buat bazir je...

pencuci tu, ambik sabun sbb kalau ambik jenis liquid, aku x reti nak lock tmpt tekan dia tu kalau nak bw g travel...
alhamdulillah..setakat ini masih lg berdisiplin...
heh3x....
masa beli tu, dpt freegift bag..comel sgt..pinky2 gitu....i likeeeee....:)

pastu kan ada yg 3 botol putih yg kecik tu yg sekali dgn beg tu,
tu beli ms g midvalley hari ahad baru ni.
diaorg buat promosi...
rm50 sajo..murah kan...try dulu dgn harapan akan dpt brightening kan muka aku...

so far, nmpak la sikit perubahan ni..
alhamdulillah.....
moga raya kali ni muka aku nmpak la gorjes setanding akak gorjes..:)


12 comments:

watyz said...

waa...mesti cantik berseri2 ana pg raya nantikan... :)

~ As ~ said...

dah ramai org pakai clinique, tak lama lg aku terpengearuh la ni...haha

Huda said...

huda pun rass nsk try la set dari luar ni..xpnah lg..muka pun cam dah kusam je :)

Nana said...

aku jenis xjaga muke ana
dulu ye beli set ratus2
pastu bile kita stop muke dah xok
skang ni aku langsung xpkai pape
tgk muke aku ni ok xpakai apa2 dari pakai produk2

Afne said...

afne msh pakai set safi rania gold. lately perasan kulit muka lembab je. dulu kering ya amat. ke kesan mnm ccpp ekk?

maya amir said...

clinique mmg ramai ckp bagus.. tapi saya pun lom penah try..hehe

p/s : ana..rindu jugak awak..dh lama tak ke sini..:)

Cik Ina Do do Cheng said...

mahal tu, boss cik ina pun guna tu. dermalogica ngan neutrogena bagus gak kalau ana nak cuba.

itangmanih said...

waaahhh...shining shimering raya nnt...jgn lupa kena sedondon ngan bj,shining shimering juger...hehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

guna olay pun ok as moustorizer ;-)

SyidaGorjes said...

cik ana oiii!,
akak pakai olay as moisturizer, pastu cuci dgn neutrogena je.toner,scrub,mask sume tak pakai.

marilah kita gorjes bersama2.

*akak nak try skII, tp nak bli trial kit je dulu.

MadianiMamat said...

tgk kat blog ambe, ambe guna nape...hahahha..tp terbaik hokey...kulit lembap gile n ramai menegur makin cerah...kalau xmboh kusam muka, toner yg penting kn guna..pastu safi pun bagus kalau nak local product. amat bagus ok safi!murah pun murah. haha

~ana~ said...

waty-heh3x...tunggu dah lihat je la..:)

as-moh jemaah sama dgn aku...

huda-jom la try clinique ni..ni antara international brand yg murah..

nana-kalau muka ok xpe..ni aku, asyik la jerawat menyinggah..mencikk...

afne-mungkin kesan ccpp tu kot.ana dgr kawan2 ana yg minum, semua kata ok. eh safi rania gold tu ana dgr org kata bagus kan..

maya-jom try..:)...rinduuuuu maya...

kak ina-rs dah x try yg lain kot. stick pd yg ni la dulu. ni antara international brand yg murah.

akak-kalau la shining xpe..kot2 x shining...hu3x..

kak d-ooo ye ke..:)

akak gorjes-ye ke..wah..rahsia kergojesan dah terbongkar..:)..eh skII tu ada promotion trial pack rm150 je skrg ni kan..

chiq-nnti kulit muka jd menipis la..ingat x dulu ambe pakai tia amelia tu..menipis la jd kulit muka...