Tuesday, September 13, 2011

~ajmal, aqil dan angry birds~

sapa suka dgn game angry birds ni...angkat tangan..:)
ajmal skrg ni mmg gila dgn game nih..
1st2 dulu, mr azam yg download kat hp aku...
so, dia yg ajar ajmal main game ni...
hah...bila dpt kat ajmal, mmg xde peluang la utk aku or mr azam pegang fon tu...
sesekali, aku suruh dia ajar mcm mn nak main game tu, ok la...dia ada la bagi...
siap ajar lagi kalau burung ni dia boleh bom, burung ni dia akan terbang laju...:)

br2 ni ms beraya tu, sis ermayum bgtau, ada satu lg game angry birds versi rio tu..
so, mr azam pun download jugak lagi. skrg kat fon aku nih, angry birds mmg dah ada 2 versi..
yg biasa dan rio punya..:)

aku pun mcm dah gila dgn game ni...
pantang hp tu xde org sentuh, aku cpt2 la g ambik dan main game ni..
tp ajmal..biasa la..kalau dia nampak, cepat2 dia kata dia nak main...
suruh main game kat hp papa pun kdg2 x layan jugak...

br2 ni masa balik kg, asyik la dok tunjuk kat kak dini mcm mn nak main game tu..
sampai gaduh2 berebut hp yg satu tu.....:)

adini, cepat2 mintak hadiah birthday ipad dari mama dan papa utk birthday nnti..:)

aqil pun sama jugak skrg ni.....
suka jugak main game angry birds ni...
tp xla se addict ajmal....
tp br2 ni masa cik kila dtg rumah beraya, dia tunjuk game talking tom tu...
eh..game erk benda tu...ala..yg kucing boleh ajuk cakap kita tu...
then bleh bg dia mkn, minum susu...

cik kila pakai galaxy tab, so, ms dia dtg tu, amie bg la kat ajmal..
main game angry birds dari situ...
tab cik kila ni plak bnyk sungguh game nya...
ajmal excited la....
terus cakap, hp mama x best..
amboi...bkn main lagi kamu yea....:)

smpai skrg asyik la duk tnya, bila dia nak dpt hp besar mcm aunty kila...
hp besar, best sikit nak main game...
amboi kamu......

baru2 ni plak, mr azam download game ni kat laptop...
tp x best la main kat laptop..feel kureng..:)
tp ajmal, layan kan saja....



mencuba game baru di tab....


last2 angry birds jugak yg menjadi pojaan.....:)





aqil hnya mampu memandang...

turn aqil plak..main angry bird kat hp mama...tp kena sorok2...main kat dlm bilik..kalau x, ajmal nmpak mmg dia x bg peluang....









aku rs ada kebaikan dan ada keburukan jugak la kalau biar anak2 addict dgn games ni...
tp apa2 pun pandai2 la kita control..
n kalau boleh, biar la diaorg main game yg pd masa yg sama, diaorg guna otak diaorg utk berfikir...
mcm game angry birds ni, dia berfikir mcm mn nak lepas kan burung tu...
burung mn yg nak kena lepas dulu, ms bila nak lepas kan bom...
tu pd pendapat aku la kan...ada org berpendapat apa jua games mmg x memberi faedah...
masing2 punya pendapat la kan...
ada jugak games yg kat hp mr azam, yg mmg x memberi faedah...
kalau ajmal mintak nak main game tu mmg kitaorg x bg....

kalau kat kereta2 ajmal nmpak angry birds ni tergantung, cepat je dia bgtau kat kereta org tu ada angry birds..
sama jugak klau nmpak org pakai baju,selipar or apa je la yg angry birds punya, cepat dia dia bgtau..heh3x..

ok..tu je cite hari nie...:)

9 comments:

| SUE | said...

try la komen jugak..mudah-mudahan appearlah...

donlod satu lagi ana...angrybird season plak... alany tak kacau, tapi dia suka tgk bila kitorang main...bila batu/kayu/pokok pecah dia akan ketawa mengekek...kelako beno ropernyer...

Afne said...

waahhh tab ni le toy baru tu ye?

mama tisya said...

mmg bdk2 suka main game ni...mak bdk pn dh join sama gk kn...ralit bila main

Huda said...

khusyuknye depa main :) ehehehz

itangmanih said...

nnt kitorg belikan bird terus kt dini ms bday dia...hehe

Mama_anggun said...

nana...kalau nak pencil case angry bird...sy ada jual kat blog...hehehee

mama_umar_maryam said...

budak2 ni mase pki ipad1 dulu (cewahh dulu konon)mmg konker abis2,las2 kitorg cume blh sentuh time diorg tdo, bergadoh rebutnye mmg sentiaselah..skg ni umar mcm dah boring,tp bile tgk budak lain pegang ipad/tab jadi jakun balik,kih3

ijan said...

hehe... agry birds angry birds. saya yang tak suka game pun boleh terpengaruh dengan permainan ni. seronok pulak burung2 tuh :)

A D I A said...

teringat pulak erma fatima yg obses dgn angry birds ni (tgk kat twitter dia). ajmal pun sama obses ye. i gak yg tak reti2 main angry bird ni sbb takde siapa nak ajarkan hehe.