Tuesday, September 20, 2011

~cerita hari sabtu~

aku gabungkan semua cite hr sabtu dlm satu entry sbb malas nak buat bnyk2 entry...
tau je la aku ni kan...malas je manjang....

di mula kan citer se awal jam 1030 pagi,
aku, mr azam dgn anak2 bw ma dan ayah g rawang..
g rawang sbb cousin aku nak bertunang.

ms nak bersiap, br aku perasan, baju kebaya aku x bnyk....
gedik nak pakai kebaya..tp xde kebaya...
last2 pakai je kebaya lama ni...kebaya ni dah lama dah buat tp br berapa kali je pakai...
biasa la aku, ada baju, duk simpan..simpan....

dah bersiap2 semua, kuar rumah kul 1045...
janji nak berjumpa dgn rombongan dr trg kat petronas kat exit rawang tu.
dah lengkap semua ahli rombongan, bergerak la kami ke rumah tuan empunya yg nak di pinang...
ok, layan gmbr...

ms ni tgh berbicang..yg pakai kopiah tu wakil dr kami pihak lelaki...

happy je muka....tp ye la kan..xkan nak sedih2...

tahniah utk mus & arida shasha...:)...

tgh borak2 psl persiapan perkahwinan..:)

gorjes x i...wahhhhhh...lariiiiii...................hah3x....

bertolak balik dr rawang kul 130 dah..kepenatan...konvoi sekali dgn abg..
ingat kan nak singgah rumah kawan mr azam kat selayang, dia ada buat open house tp ayah penat, nak balik, maka kami pun balik ke rumah dulu..
balik rumah, mr azam terus zzz...sbb mlm td dia kerja kan..
x sempat nak rest lagi...
aku plak, lepas pung pang pung pang kat dapur jap, terus kuar..
ajak adini dgn ajmal je sbb aqil tdo, adam plak aku x berani nak ajak...
nnti dia cr mama papa dia matik aku...
aku kuar g open house sue lunatots..
kali ni sue buat kat kedai lunatots dia yg baru bukak kat bndr sri permaisuri..
dekat je dgn rumah sbb tu boleh je pergi jap...

menu yg ada, laksa johor, bihun goreng, apam polkadot, kek, biskut raya, dadih, pastu apa ntah lagi..
aku x pandang sgt menu2 lain bila nmpak laksa johor...
sgt2 sedap okeh...nak tambah tp sbb nak berkejar balik...
sbb ayah dah nak bertolak balik ke trg ptg tu jugak..
so, niat tu terkubur...
smpai2 tu, aku terus jumpa sue, borak2 kejap, jumpa haza..
pastu mkn....ajmal dgn adini asyik duk main je kat dlm kedai tu...
langsung xnak mkan....

bila nak balik, sue tapau kan plak mknan...
wow weeeeee.....best gini...
sue tapau bihun goreng dgn apam polkadot dan dadih.
jadi la kan...terima kasih banyak2 sue dan staff lunatots atas layanan yg sgt2 mesra alam...:)

comel x kami...:)...waaaaa....matik....lariiiikkkkkkkkkkkk....
sorry sue, ana x memenuhi tema polkadot..hah3x...

tgk la tupperware yg sue bg tu..comel penutup tu colorful....:)

door gift..ada jugak coklat yg sue buat dr hati ke hati...heh3x..tp x sempat nak snap...:)

time nak balik tu, hujan lebat plak...
redah je....

smpai2 rumah, family semua tgh bersiap dah nak balik trg...
lepas diaorg balik, kami 4 org berehat2, sambil aku kemas rumah.
plan nak g open house mlm tu, so senang la..x payah masak...:)

dlm kul 6 gitu, kuar g open house kat aman siara, selayang.
rumah officemate mr azam.
mmg diaorg ni tiap2 thn buat open house...
ingat kan thn ni x buat sbb kak widi dah sarat pregnant...
tp buat jugak open house+kenduri doa selamat...
borak2 makan2...kul 9, kami pun bergerak balik...
balik tu, ingat kan nak singgah rumah officemate aku, kat templer park..
tp takut mengganggu plak sbb time tu dah kul 9 mlm..
risau kan nak g beraya rumah org malam2 ni kan..takut mengganggu tuan rumah..heh3x...

balik tu semua kepenatan..

ajmal xnak bergmbr...tutup muka konon...huh....

ok..
tu je cite hari sabtu....
mmg penat tp best sbb jumpa family, dpt memenuhi jemputan kawan2...
seronok....:)

7 comments:

aThidEaN said...

bestnya penuh aktiviti open hse weekend akak :) plg jelez dpt jumpa kak sue lunatots. ari2 bukak blog die jer

rATu kEBaYA said...

penat macam ni takper ana... happening je kan.

mama_umar_maryam said...

gile lawo goodies lunatots! samelah ktiorg. sabtu ahad chek in umah time tdo je,heheh

Nana said...

berkenan sungguh ngan shawl bakal pengantin tu kaler peper 2 tone

Cik Ina Do Do Cheng said...

Ana cantiklah baju match ngan tudung. cik ina tengok jadual weekend ko penuh. mesti ramai kenalan ngan saudara mara ni.

Huda said...

uii ..sakan ni ana :) penat tp perut kenyang kan..

watyz said...

kemain ramping ana. segan ai ngan uuu... :)