Saturday, September 10, 2011

~genap seminggu~

hari ni genap seminggu aqil raziq x direct feed dgn aku.
sedih.
tp aku cuba fikir semua yg positif2 saja.

aku pump tp dari hari ke hari, production makin sikit.
perasaan bercampur aduk....
risau takut susu terus kering..
tp fikir positif, ni mungkin sementara sbb ulser2 tu masih ada dlm mulut dia....

aku bgtau kat mr azam..
tp dia pun xleh nak buat apa...
sometimes kami sama2 pujuk aqil utk direct feed..
tp hasil nya mmg -ve...

dalam hati kecil aku,
aku rindu sgt2 saat aqil direct feed dgn aku...

aqil bkn setakat xmo direct feed tp mmg langsung x minum susu.
hr tu doctor advise suruh bg minum susu perisa strawberry or chocolate...
so, kami bg la perisa chocolate. dia minum la..
tp tu pun lepas bbrp hr kami mencuba....
mungkin mulut dia x berasa selesa lg kot...
mlm td, try panas kan susu yg aku perah semalam..
and dia minum...alhamdulillah....
xde la aku risau.....

yela...aku risau jugak sbnar nya...
andai kata lepas ni dia dah langsung xmo hisap susu..
mana aku nak campak stok2 susu frozen yg berlambak2 lg tu....
so, now, xde la risau sgt....

aku xtau pada sapa nak meluah kan...
semalam, aku borak dgn intan....
intan cuba positif kan aku lg..
thanks intan....
intan kata, aqil dah nak masuk 2 thn.
so, xde apa yg perlu di risau kan..
ada anak kwn dia, umur sethn setgh dah x hisap susu dah....
kwn dia yg PC tu cakap, once ur kids dah mkn,
x payah risau lg pasal susu ni.
susu ni as supplement je..
apa yg penting mknan yg kids tu ambik kena make sure berkhasiat....

pg td plak, aku g kedai lunatots yg baru bukak kat tasik permaisuri...
saja jalan2...ingat nak jumpa sue, tp sue kat kg lg.....
amboi achik sue...raya sakan yea..:)
borak2 dgn assistant sue kat situ,
dia kata. mungkin aqil trauma nak DF...
sbb masih sakit lg...
dan mungkin juga sbb ulser tu masih ada...
dia pun kata, x perlu risau sbb aqil dah 2 thn..
dah besar dah....susu bkn la lagi makanan utama dia....
terima kasih dik...erk..akak lupa tnya nama awak td..:)
insyaallah minggu depan kita jumpa lg erk....

so, aku x berharap apa2 pun skrg ni...
kalau aqil masih lagi nak DF dgn aku lepas ni, aku terima..
kalau dia dah mmg xnak, xpela...
lgpun susu frozen ada lg utk dia....

aku x pernah tetap kan smpai brp lama nak bf kan aqil...
6bln ke..1 thn ke...2 thn ke....
even smpai 3-4 thn pun aku x kisah...
as long as susu tu masih ada dan aqil masih lg nak...
aku terima....

4 comments:

aThidEaN said...

sabar ye kak ana..akak dah didi a good job dah bf dia smpi 2thun...:)

itangmanih said...

na,k.fat pun anaknya still nk BF..x berjaya dia nk lepaskan...

watyz said...

sedih nye baca.. tp anak2 aty pon x bf sejak aty masuk keje lagik. kadang2 seronok baca citer kawan2 yg bf anak2 mereka... :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

betul apa yang kawan ana cakap, tak payah risau dia nak masuk 2 tahun, kalau dia tak minum susu, ana bagi dia makan nasi.dulu anak yang cik ina yang besar pun cam tu gak.