Wednesday, September 28, 2011

~jumpa2 makan2~

ni cerita hari sabtu...
join sis ermayum n the gang mkn2 sambil pot pek kat rumah sis zarin...
pegi dgn anak2 je sbb mr azam keje...


smpai lmbt sikit sbb bg anak2 tdo dulu....
senang sikit..nnti xde la diaorg buat perangai ke apa ke..
smpai2 je terus mkn...anak2 plak bemain2 dgn kawan2 seangkatan...
smpai xmo mkn...



owh sbnar nya kami jugak buat pot luck...
setiap org bw mknan masing2...
aku plak xtau nak bw apa..
segan nak masak lauk pauk or dessert bagai sbb setau aku, sis zarin dan sis ermayum mmg sifu masak2...
senang cite, bw je la kek coklat...
mcm2 mknan ada...
asam pedas, sambal sotong, masak lemak udang nenas, kuah lodeh, kuah kacang, nasi impit, spagheti goreng, apple crumble, banoffe pie, red velvet cake.

time aku buat kek coklat,
aku buat diam2 kat dapur tetiba ajmal dtg...
'owh....mama buat kek coklat ye..x ajak mal tolong pun'
hah3x..mama mmg xnak ajak mal tlg sbb nnti mal sibuk nak mkn...
mmg betul pun...brp kali dia suruh aku potong kek tu nak mkn...
tp aku suruh sabar sbb nak mkn kat rumah kwn mama nnti...hah3x...
smpai2 je..terus suruh aku potong kek coklat sendiri..hah3x...


1st time mkn banoffe pie, wahhh.....sgt menusuk kalbu...sedap gilos....


tgk la rvc..tidak mendapat sambutan menggalak kan sgt penangan banoffe pie yg sgt sedap tu...



aku sbnar nya pelik dgn rvc ni..kenapa erk sambutan dia sungguh menggalakkan...ingat lagi dulu 1st time mkn rvc ni, rs nya biasa je..manis sgt..
2nd time rs pun sama....
dan kali ni 3rd time pun sama jugak....rs mcm xde apa keistimewaan pun pd kek ni yg buat dia di gilai..aku rs mungkin sbb kek ni warna merah dan di makan dgn cream cheese, tu yg membuat kan kek ni nmpak lain drpd yg lain dan di gilai ramai kot..... pada aku, kek ni kalau mkn dgn cream cheese tu ok la...tp kalau mkn sesaje...mmg rs mcm kek biasa je...tu pandangan aku la....


anak2 zaman sekarang....

5 comments:

CuppyCakeMommy said...

cekidout out latest educational toys for your kids..lets share the joy,lets share the fun..

add us in facebook intelligent.toys@yahoo.com

Nana said...

meriahnye makanan pie tu xpenah makan lak

watyz said...

aduss...sedap2 belaka makan2 kan. lari diet kalo selalu gini. seb bek la time raya jer.. :)

rATu kEBaYA said...

anak2 kecikkalau jumpa kawan mmg tak ingat makan.. geram je kekadang...

Huda said...

sedapnye tgk sume kek2 tu ana :)