Wednesday, September 14, 2011

~mengidam~

xde la mengidam sbb pregnant yea...
tp sbb dah bln syawal ni kan..
tekak pun rs nak mkn mcm2 la kan...

terasa nak mkn lontong_rendang daging yg marbeles+ayam masak kicap.
lg feel kalau ayam kg or ayam pencen...
fuh....dah terbayang2 dah kesedapan nya nih....

dan lagi best kalau yg masak tu adalah makcik2 jawa..
aku confirm lebih terangkat...

bkn la xleh beli tp yg beli x sama la...
lgpun mn ada org jual sekali dgn ayam masak kicap kan...
hu3x.....

aku teringin nak cuba masak lontong...
tp masalah nya, aku mkn sorg2..
mr azam mn mkn lontong ni...
hu3x...

masak lontong ni senang je kan....
campak2 je..terus jadi...

erm...

6 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

kita ni Ana, kekadang datang dia punya mengidam kalah orang pregnant.ingat dalam otak ni macam macam nak makan. ayam masak kicap baru makan semalam lauk kawan.

Cho Zila said...

lontongni akak belajar makan lepaih keje kat shah alam... masa duk kat peraktu tak reti langsung... rasa cam tak leh jalanjer makan gulai lemak ngan nasi impit.. kelakar... rupanya kalau tambah sambal atau sambal kacang baru masyuk...

ijan said...

Kite undi lontong jugak!!! plus satay daging. hehehe...

nieda said...

kena masaklah gamaknya baru puashati

Huda said...

lontong senang je..susah2 makan kat kedai je if husband x makan :)

A D I A said...

lontong tu beli je heheh. nak suggest kedai leh la, nak suggest resipi mintak mahap ler.