Monday, September 26, 2011

~raya-open office~

jumaat tu, i**(tmpt aku keje la) buat majlis hari raya.
buat sekali dgn sambutan kemerdekaan....
bnyk gak la xtvt yg di anjur kan tp aku biasa la..mn la nak join mende2 gini...
low profile gitu...bluweeeekkkkkk....

menu mcm2 ada..
konsep mcm thn lepas, each department or division, akan bw mknan...
x kisah la mknan apa pun kan....
so, mcm2 ada, nasi kerabu, laksa johor, nasi lemak, lontong, sate, aiskrim, kuih muih,
eh bnyk la lagi...
dan seperti biasa, kambing mmg xleh tinggal..
thn ni 15 ekor kambing yg bersedia utk di makan.....:)

aku join kejap je sbb hari tu kan birthday en suami...
dah plan nak makan kat luar malam tu,
so, aku setakat mkn laksa johor, sate, kambing, nasi kerabu.
tu je....(tu je kau kata ana???????)
hah3x..aku kan kuat mkn, so, xde la rs full sgt bila mkn bnyk tu....
tu pun sbb aku x melantak air...
kalau minum air mmg xleh la mkn bnyk tu.
aku minum air dah last2 dah..tu pun suku gelas je..:)


laksa johor...marbeles...:)..sate, 4 cucuk dah selamat masuk perut..:)


beratur nak ambik kambing panggang....


tuh kat sana tu, bnyk lagi kambing yg bersedia nak masuk perut....


ni je aku ambik....(ni je??????ya allah...mengucap ana....:)..)


muka kekenyangan..dah petang2 gini, mmg sememh la...(eh bkn tiap masa ke muka ko sememeh????...)

x bnyk sgt gmbr ambik sbb malas. lgpun sbb terkejar2 nak balik. so, nak mkn cepat2 la..
rabu ni dah last syawal kan..kejap je masa berlalu..rs x puas lg nak beraya....:)
hr ni pun masih ada lagi jemputan dr dept2 kawan2 lain yg br berkesempatan nak buat jamuan raya..alhamdulillah...rezeki kan...:)

11 comments:

mama tisya said...

FIL ada citer kambing byk...hehehe

watyz said...

waa... 15 ekor kambing tu. mesti meriah besar besaran kan.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah ada kambing bakar ..opis akunya jamuan raya ari ni ;-)

Afne said...

waahhh sedapnya kambing bakar! aritu afne tak dpt join company level punya jamuan raya.

nieda said...

kambing..kalau peminat kambing mmg sanggup beratur..

mama_umar_maryam said...

mmg 'tu je' makan ayat bahaye.hahahaha.dengkilah tgk office kwn2 lain celebr8 jamuan raye..kitorg ni..sadis2..

Huda said...

syioknye :) sedap2 makanan tu ana :)

~ As ~ said...

my feveret kambing!
*Ana, aku dah tukar url lah... ini yg baru.

~ As ~ said...

my feveret kambing!
*Ana, aku dah tukar url lah... ini yg baru.

Cik Ina Do Do Cheng said...

kalau ada kambing cik ina tak tolak sedapnya. selalunya kambing bakar garenti jadi rebutan. opis cik ina tak buat tahun ni.

| SUE | said...

meriahnyer....byknyer kambing