Monday, September 19, 2011

~wonderful weekends~

hi semua..
salam monday...
camna dgn cuti panjang jumaat-ahad u all?
cuti 3 hari aku mmg penuh dgn agenda,
open house, majlis bertunang...
ok..cite step by step erk...

hari jumaat...
aku drive dgn anak2 dr rumah ke klang....
klang ok..not jln klang lama or klang valley..:)
dgn anak2 without mr azam...
believe or not..pergh.......
semata2 nak memenuhi undangan sis ermayum..
ni 1st time aku drive sejauh ni dgn anak2 sahaja. mr azam suruh tinggal kan je diaorg..
tp xkan la..dah la dia penat2 keje malam. pastu nak suruh jaga anak, aku plak pergi bersuka ria.
alhamdulillah anak2 sgt2 berkelakuan baik dlm kereta....
mr azam xnak pergi sbb dia baru je balik keje kul 930am tu, aku plak kul 11am dah nak gerak.
dahla mlm tu dia kena keje lg..kalau dia pergi, bila ms dia nak rest?
xpe la...aku bw je la anak2, biar je dia rest dgn aman kat rumah..:)

konvoi bersama2 dgn akak gorjes.
patut nya cik puan adia pun join, tp last minit, dia ada hal plak..:)
lebih kurang kul 1245, smpai la kami kat rumah sis ermayum, aku terus mkn..
ada mee kari yg sedap..nasi tomato yg menyelerakan..nasi impit dan kuah kacang yg marveles..
fuh..sendat perut..aku asyik mkn..mkn dan mkn je smpai lupa nak ambik gmbr..
tp sis ermayum ada la ambik gmbr....
kat blog dia ada la gmbr...:)
borak dan borak dan borak smpai la akak gorjes dah nak balik,
tp aku x balik lg....
kul 1530 br reti nak balik, tu pun bila tgk kawan2+family sis ermayum makin ramai dtg...
xkan aku pun x reti2 nak balik kan....
hah3x..
sempat la jumpa dgn 2-3 org lg blogger yg selalu nmpak kat blog sis ermayum tu..
tp segan nak borak2 sbb 1st time jumpa...lgpun diaorg dtg time aku dah nak balik kan...

balik tu, sis ermayum tnya, ingat jln kuar x...
konon la cakap tau ka..lgpun ada bw gps, so mmg confident la sikit...
last2 gps abis battery, terus menggelabah...
nasib baik en husband sis ermayum dtg, n tlg tunjuk jln pulang..
alhamdulillah...selamat smpai rumah...
anak2 plak, masuk kereta, terus tdo....

balik2 tu, tgk mr azam dah kemas rumah....
thanks a lot dear....
pastu aku plak, siap2 utk memasak...
family dr trg br smpai kl...
esok ada xtvt pergi meminang anak dara org plak plus open house lg..
citer bersambung esok....

thanks a lot to sis ermayum sbb sudi melayan ana dgn anak2...
sorry la sbb sepah kan bilik mainan tu...:)
and one more thing, towel ana dan spentot aqil tertinggal kan...
xpela..buat kenangan yea...:)
even ni 2nd time jumpa sis ermayum lepas 1st time jumpa time raya hr tu...
tp terus rasa x kekok langsung...sgt2 best borak dgn dia...friendly sgt...:)
nice meeting u kak...:)

gmbr nnti2 aku upload...nak kena 'cilok' dr fb sis ermayum dulu...:)

6 comments:

watyz said...

hehehe..blagak konon ade gps.. hahhahaha

nieda said...

bestnya...tak penah lg dtg rumah blogger

SyidaGorjes said...

akak rasa,
ayat2 dlm n3 ana ni lebih kurang sama dgn n3 akak.
idea kita sama je kan? hihihi

Huda said...

hehehe....sedapnye makanan yg disediakan :) ana meh dtg manjung lak :)

~ana~ said...

waty- berlagak itu harus..hah3x...

nieda- tu la..best bila sesekali berjumpa nih...selama ni jumpa kat alam maya je...

akak gorjes-yup..exactly...idea sama..:) yg pasal adia tu, ana pun nak tulis, dia ke negeri tett...tp x jd..tu yg tulis dia ada hal lain tu..kalau x, sama jugak kan..:)..
akak, nnti jumpa lagi erk..lalu dpn ijn ni jgn lupa calling2 ana...:)

Afne said...

ana, tak sempat nk call ana smlm. mlm pn tido awal.