Tuesday, January 3, 2012

~aqil & breastfeeding journey~

entry yg patut publish hari jumaat..tp sbb blog kena removed, xde la di publish nya..:)..so, publish la hari ni...






hari ni genap aqil 2 thn 2 bulan...(hari jumaat)
masih lagi fully bf...
hari ni jugak last guna stok yg ada...
since sakit hr tu, mmg dah x mengepam kat ofis...
malas pun ada benor nya....



so, skrg ni tgh duk mikir nak bg susu formula utk aqil....
plan aku nak bg susu formula time dia kat rumah bbsitter..
time dgn aku, bf lg...sbb rs kesian nak weaning terus...




slow2 la kan...sbb aku rs bengkak lg kalau dr pagi (kat ofis) x pump smpai la ke ptg...
so, baik la bagi kat dia je kan.....
malam2 pun dia masih cr lagi mama untuk menyusu...



hr tu ada la makcik2 ni cakap,
knpa x berenti lagi, sbb aqil dah besar kan...

erm..rs mcm x betul2 ready lagi nak cerai susu terus...
ada org kata, kalau anak perempuan, smpai 2 thn stgh, anak lelaki 2 thn...
tp bila dok google2, rs xde pun hadis or apa2 info yg menyata kan kena stop bila umur dia 2 thn...

xpe la aqil...hisap la selagi susu tu ada....
slow2 nnti mama try la stop kan yea...
aqil kan dah big boy...

selamat tahun baru..:)

8 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku suka tgk aqil nieh... hasil bf yg sgt2 berkat .. besor dia dari aidil nieh ;-)

nieda said...

humaira pun dh 2 thn 7 bulan masih bf..try juga nk cerai lagi kuat dia hisap.. mmg nk stop tp x jumpa jln penyelesaian lg.. susu formula mmg dia reject

Farrah Hasna said...

debabnya die!! mantapnye susu ibu:)

Nurull 101 said...

smgt badan aqil...

Queen said...

tak payah la cerai lagi..nanti mesti rindu saat2 bfeed tu.. =p


ada org kata bagi susu fresh.. =)

=p

Syida said...

susu ibu mmg memantopkan anak kan ana?gebus+tembam!

A D I A said...

sihat walafiat awil ni, geram tgkk. baru i jenguk blog u tru pc, selalu tgk dari bb i je. pic besar2 ye. i likeee.

Cik Ina Do Do Cheng said...

ana, kalau dia nak hisap, susu ana ada lagi apa salahnya. muka ana ngan aqil bila senyam cam seiraslah :)