Friday, October 7, 2011

~blood test~

hah3x
ni pun kali pertama jugak buat since keje sini...
kwn2 aku, 3-4 bln sekali buat blood test ni...aku br la terhegeh2 nak buat...
heh3x...

nak buat blood test, kena puasa dari malam sebelum nya lagi.
start pukul 10mlm dah kena puasa.
so, balik dr sauna tu, aku tdo awal sbb kalu x tdo,
aku akan ulang alik g dapur, fikir nak mkn apa or nak masak apa....

pagi semalam pun, cepat pergi lab sbb lagi cepat siap, lagi cepat aku boleh mkn kan...
aaahhhaaaaa.....mkn jugak yg ko fikir kan ana oi......


bilik pengambilan spesimen, senang nak faham, bilik ambik darah..:)


tgh tunggu turn-xyah tgk la staff tu tgh buat keje...baik tgk kaki aku yg comel tu...:)

dah siap...tunggu 1 jam nak ambik result...

glucose aku 5.2..ok lagi tu..anggap je la tinggi sikit sbb aku mkn marble cheese brownies tu...hah3x..


part ni paling aku x tahan...cholestrol aku....stress kejap mak ni nokssss....
5.5 tu...dah siap bold dah tu..
mcm mn la aku nak kurang kan mkn berlemak2 ni..
dah fav aku mkn lemak2 ni...
hu3x..mlm td nak mkn fish je...hah3x..
mr azam kata aku emo dgn results tu...
hah3x..emo x emo kang nnti lg naik, sapa susah.....

tp actually ok lagi tu 5.5
kalau utk org asia, sepatut nya <6.0
tp atas sbb2 yg aku malas nak tulis kat sini,
diaorg reduce kepada 5.2..
so, kalau kira, reading utk aku tu, ok lg la..:)
ayat penyedap utk mkn dan mkn dan mkn lagi...:)..
_____________________________
cik puan ct; masa dpt results, terus aku gelak sorg2...teringat kat ko dgn sayful. hr tu aku dok gelak cholestrol sayful tinggi...ni aku plak kena...fadan muka ku..hah3x...eh, hr tu sayful punya cholestrol or gula yg tinggi erk..:)

4 comments:

watyz said...

sila jaga kesihatan anda. dh lama x wat blood test... :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

last aku buat blood test time seb preggy or masa nak kawin dulu ..heh..heh.. berkurun dah ana ;-)

maya amir said...

ni ofis yg suh buat blood test ye.. bagus gak bile ade test2 gini kan.. ofis hsbnd pun ade buat..ofis kite jek cikai, tadek..hehehe

p/s : tq for the wishes & doa:)

Ermayum said...

kurus comel pun cholestrol tinggi ek - minum soya dear