Friday, November 4, 2011

~30 october 2011~

30 october 2011 tu kan birthday aku dgn aqil. mr azam dah brp bln dah tnya aku nak hadiah apa.
tp aku cakap xnak apa2 sbb niat aku nak suruh dia simpan duit utk 'projek aku thn depan'
pastu dia x puas hati, dia nak ajak aku dan anak2 mkn kat hotel.

lg la aku xnak kan. pd aku sgt2 membazir. ye la..dr ko byr cth la kan rm200 mkn kat hotel, boleh belanja aku 3-4x mkn kat kedai western or tomyam. 3-4x aku kenyang berbanding sekali je mkn kat hotel. hah3x..mmg dasar kuat mkn....

masa hri kejadian tu pun, dia tnya aku nak kuat mkn ke x, aku mcm malas2 jugak tp sbb dia dah ajak2 bnyk kali, aku iya kan je la...

hr tu dia keje, pagi, balik malam tu, terus siap2 kuar mkn, ms dia balik tu, aku tgk dia bw 2 hadiah. aku mcm half excited. dok byg hadiah aku dan aqil. rupa2 nya hadiah aqil dgn ajmal. kena la beli gak utk ajmal nnti dia merajuk/ hah3x..poyo la aku ni..kata xnak hadiah tp bila tgk bungkusan hadiah pun dah tergedik2....


ye..saya dpt hadiah..thanks papa..:)


mal pun dpt jugak...thanks to papa jugak..:)


hadiah ajmal...


hadiah aqil. ni mmg dia request nak car.

mr azam bw kitaorg g mkn kat kajang. kedai mkn biasa2 je tp mknan dia wallah..sedap gile..sendat perut aku weh....
dia kata, kawan dia la yg bgtau pasal ni...kalau x silap aku, nama kedai dia, MALEE CLASSIC SEAFOOD. ada bnyk branch kat kajang. kitaorg pergi yg branch yg tertua.
order tomaym perahu pecah, siakap sweet sour, kari ketam(recommended), kailan ikan masin.





tomyam perahu pecah. mcm2 isi kat dlm dlm dia. isi ikan, ayam, udang, ketam, daging, sotong.


kari ketam...sedap gile....seb baik aku x gile...


siakap sweet sour...



pergh..sendat perut..harga sgt2 reasonable...sedap pun sedap...


birthday boy n birthday girl...:)..girl la sgt nya kan...dah tua bangka dah wei...
aqil mmg xleh klau org ambik gmbr dia guna flash. mmg mata terpejam je kekdah nya. mmg dia x tahan silau sgt....

ok, tu je la sambutan birthday kami thn ni. xde nya nak g holiday sbb aku tgh bz. lgpun bulan 11 dan 12 ni bnyk benda nak kena buat.

ok korang, happy weekend...n salam aidiladha...

7 comments:

| SUE | said...

kita pon suka makan kat malee classic ni...ana pi yg kat ngan masjid sg kantan tu ke?..

eh prasan tak, asal ana wat entry makan..mesti kita penah pergi/baru pergi/nak pergi...hahaha

Afne said...

ana, mmg nmpk sedap la lauk2 dia!

maya amir said...

alllaaaaa..x wish ana ari tu..bz dgn xm anak..ape2 pn better late than never kn..happy belated bday dear:)

mama_umar_maryam said...

ehhh,HB ana!!! malee seafood tu mmg glemer dari aku skolah lg tau! wah,projek baik ape thn depan tu,hehehe,tumpang excited..slmt hari raya haji ana..semoga pjg umo murah rezki sempena HB ko ;)..dan tgu jelah klu aku buat kek oreo ko aku tepek kt blog,hahaha

nieda said...

happy birthday both of u... semoga ceria2 selalu

Cik Ina Do Do Cheng said...

SEDAP TU, BELANJA GAK SUAMI ANA WALAUPUN ANA MENOLOK, SAYANG TU NGAN ISTERI DIA. ANA PROJEK APA TAHUN DEPAN, KALAU WAT BISNESS, KABAULAH KAT TEMAN Y.KUI KUI KUI

Ermayum said...

alhamdulillah semua dapat hadiah n dapat makan :)