Tuesday, November 1, 2011

~ikan bakar istana negara~

aku rs ramai dah org smpai sini kan...
aku ni pun dan bnyk kali mkn sini tp br kali ni tergerak hati nak update...






biasa mmg kitaorg g gerai no 3 ni...
aku rs mcm gerai ni je ramai org....sedap pun sedap..harga pun reasonable....
aku rs compare dgn tanglin, sini punya murah sikit kot....

besar plak sotong nya hari tu..dia caj rm15 utk seekor sotong. biasa aku ambik sotong rm8 je..mungkin sbb hr tu sotong nya besar sgt....



order sotong dgn ikan pari..licin aku dgn kak perabis kan..hah3x...
aku pernah pergi dgn mr azam, order ikan terubuk..
sbb mr azam dah bosan asyik mkn pari...
konon nak tukar selera la...
tp terus mati selera sbb asyik dok sibuk buang tulang...
hilang feel makan ikan bakar..hah3x...

8 comments:

Nana said...

peberet aku ni
ingt weken aritu nk try makan kt jalan tanglin
tp xjadi
weken buka ke

| SUE | said...

baru lunch kat sana tadi...ha betul la, slalu sotong RM8..tadi RM10..tapi rasa cam sama je saiznyer... suka kuah asam dia, siap letak extra limau lg...lagi masam lagi kick! :D

Huda said...

alahai sedapnye tgk sume tu :) nk makan je rasenye..nyum3

nieda said...

ikan terubuk kalau mkn kat luar azablah nak membuang tulangnya. Kalau kt rumah ok lagi, sebelum masak tu tarik kuat2 ikan tu, nanti tulang ikan akan senang nk buang

maya amir said...

perghh ana.. terliur dah kat sini..lame tak makan seafood & ikan bakar gini..sotong tu mak aiii, teruja tgk besonye:D

Ermayum said...

pernah dgr dari dulu dulu pernah nak pg but tak jadi so kena la pergi kan

watyz said...

sedap nye.. terliur sat... :)

~ana~ said...

nana-sabtu buka, ahad x buka

sue-sue ni mmg arrr...x ajak ana..:)

huda-sila..sila..:)

nieda-tu la pasal..mmg dah x mkn lg dah ikan terubuk tuh...hilang feel..:)


maya..sedap..:)


sis ermayum-bila turun kl, pergi la terjah sekali...

watyz-mmg sedap..:)