Thursday, November 10, 2011

~roti~






hr tu try beli roti massimo ni...sbb tgk kat iklan nmpak mcm sedap je....
erm..mmg sedap pun....
1st beli yg warna hijau tu, dia mcm wholemeal sikit..tp xde la mcm wholemeal gardenia tu kan...
tu gila bapak bnyk nya..padan la dgn harga nya pun kan....
yg massimo germa gandum ni rm2.50.
sedap...lembut...



then beli plak yg warna biru, mcm roti sandwich biasa.
yg ni lembut sgt...lain la rs dgn roti gardenia tu...
kira nya bkn la nak kata roti massimo or gardenia x sedap
tp dua2 jenis roti ni ada kelainan yg tersendiri..
tu pd tekak aku la..
yg ni rm2.40




last, waffles dr gardenia. dah lama aku rs keluar nih..
aku br try perisa ni je...kalau x silap ada 4 perisa kot...
kalau x silap rm1.60 sepaket..
sedap jugak tp kalau bg kat aku sebungkus ni, mmg x cukup..
sikit sgt..
perut aku kan besar....hah3x....

8 comments:

watyz said...

ana...aty x pernah pon tgk iklan roti ni... ke aty ketinggalan.
waffles tu aty suka yg panas2 sedap nak makan. kalo yg tu x bape sangat... :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku tak jumpa lak roti masimo tue .. selalu beli gardenia jer .. ;-)

nieda said...

roti. oh roti..sedap

Farrah Hasna said...

yg waffles tu lame dh perasan kt kedai..tp x pernah beli kg stakat ni..bleh gak nak try nanti beli roti tu..sypun antara peminat roti..lapar2 belasah roti la...hehe

mama_umar_maryam said...

waffle tu mmg sgt sedap ana!kitorg anak banak panaskan dlm toster,pastu tepek ice cream vanilla 8 sudu!hahaha

Ermayum said...

mossimo tu memang lbh sedap n lbh lmbt dari G but susah nak cari tak meluas lagi

rATu kEBaYA said...

wah.. dah rasa roti massimo.. tapi mmg ada perbezaan pun kan.

~ana~ said...

waty-mmg ada la..x concerntrate tgk iklan nih..heh3x...

sis d-concerntrate tgk iklan..pasti ada..:)

nieda-dah try roti ni?sedap kan...

farrah-mmg pun...yg ana suka bila mcm2 boleh buat dgn roti....

zety-lepas ni boleh try mcm ko..letak ice cream...:)

sis ermayum-kat giant dan kedai ubat cina umah saya ni mmg ada...

aishah-..:)keluaran company aishah kan...mmg sedap...