Tuesday, November 22, 2011

~tempat makan best di penang~

entry ni entry tertunggak since dr bulan 5 hr tu...
bln 5 tuh...kalau pregnant dah masuk 2 trimester dah....
eh tetiba melalut ke pregnant plak ye...
ok sambung cite....

entry bulan 5 hr tu, sekadar cerita je kan...
ni aku tepek gmbr plak.....
ni gmbr2 tempat yg aku g mkn masa balik penang bulan 5 hr tu.
kira nya ni tolak la serabai dgn nasi kandar kg melayu...
serabai taman tun sardon dgn nasi kandar kg melayu adalah mknan wajib aku mkn bila balik penang...:)
eh lupa, mr azam dia wajib pekena pasembor dia..pasembor kat persiaran gurney tu adalah wajib bg dia..:)
yg lain2 x mkn pun xpeeeeeee.......


ini la kedai nya..






nurul ikan bakar special
lokasi dia aku x brp ingat maklum la aku bukan org penang..:)
tnya mr azam pun dia x ingat..yg aku ingat dia kat tepi laut kat jabatan maritim penang.
kedai ni bukan satu je...ada bnyk lg deretan kedai lain...
tp mlm tu kami cuba nasib mkn kat sini sbb tgk org ramai kat sini...
alhamdulillah menepati selera tekak kami.....
harga pun reasonable.....



roti canai jalan argyll...
mmg berpusing2 kami cari...guna gps pun berpusing2 lagi.
lokasi of course kat jalan argyll kan....
tp sbb jalan argyll tu panjang dan one way, maka pencarian kedai ni adalah sedikit sukar bg kami.
but alhamdulillah jumpa jugak....
roti canai dia biasa2 je aku rs, cuma yg beza, kuah dia tu dia letak seketul daging.
tu je la kot kelainan dia aku rs.... xde plak gmbr roti canai tuh....




laksa.
aku sbnar nya kureng sikit dgn laksa penang yg ada letak pes apa ntah, pastu lg satu kalu letak daun ketumbar. ntah aku rs terus hilang feel nak mkn laksa. actually nak mkn laksa janggus. lokasi laksa janggus tu kat balik pulau. mr azam malas nak drive semata2 ke balik pulau utk g mkn laksa sbb dia x mkn. aku je yg mkn, buang karan je....aku rs kalau zaman bercinta dulu mungkin dia sanggup kot bawa...ahhhaaaaaa.......tp x kisah la sbb dia bw jugak aku g mkn laksa. ni auntie dia yg kabo, kat stadium kat rope walk. dlm town jugak la....so, x kisah la kalau nak pergi tmpt yg dekat2, aku sorang je yg mkn kan......and seperti di jangka, laksa dia letak kedua2 benda yg aku x suka. balik tu badan aku mengenyam gatal2 allergic...aku rs sbb pes tu kot. mr azam dah tobat...lepas ni kalau balik penang, aku buat permintaan utk makan laksa mmg xkan di layan. hah3x....


aku rs nasi kandar kat penang ni, mmg kena beratur sentiasa...xpernah org x ramai....





hah..ni aku xtau apa ke nama dia..tp sedap..kalau mkn dgn nasi dalca pun sedap...dia di perbuat dr kelapa pastu campur apa ntah, jadi masam2 sikit....

nasi kandar merlin. lokasi kat hotel merlin. sedap la aku rs. tekak aku ni sedap je manjang kan....parking susah sikit nak dpt sbb tgh2 town...kalau x silap aku, dia tutup hr isnin.



ni plak roti jala kat taman tun sardon. ms pergi hr tu serabai x bukak, so, try menu lain. not bad la roti jala dia. sedap. lepas ni boleh mkn roti jala lagi la. kari dia mantop, roti jala dia mmg lembutttttt.....:)

ok, tu je la update setakat ni pasal tmpt mkn kat penang. nnti bila balik sana lagi, boleh la try kat tmpt lain plak. nasi kandar bnyk tmpt lagi aku x try. ye la...tiap kali balik asyik la nak mkn nasi kandar kg melayu tu..heh3x....

9 comments:

watyz said...

en. izhar ajak g penang lagik sbb awal thn hr tu g dia kata x puas jalan. kemdian2 la... :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aduyai ..pepagi nie aku rasa terbau2 makanan kt penang nieh ... mmg besttt kalau balik utara habis diet aku ;-)

Queen said...

tu pes udang...
boleh je cakap kat die tak nak pes udang dgn ketumbar.. =)


pasembor..pasembor..sedap tuh.. =p

farah nornajihah said...

x g nasi kandar kayu...

| SUE | said...

ada laksa laaaaa *fengsan*

mama_umar_maryam said...

wow1mcm tau2 je ko ni ana aku nk p penang nnt, tp rasenye x singgah town kot,kitorg trus g pulau tutt..hahaha

farah nornajihah said...

x g nasi kandar kayu ker....

~ana~ said...

watyz-nnti pergi, ko harus terjah tempat2 mkn yg best ni..:)

kak d-no istilah diet kalau balik utara..:)

nik-heh3x..aka belasah je suruh letak..dah tau x suka tp x reti nak kabo supaya jgn letak..:)

nor-kayu nasi kandar kat kl ada...yg aku g ni mmg xdok kat kl...

sue-fengsan bangun balik...hah3x..

zety-ko g langkawi ikut penang ke?

Papa-NtiQ said...

besar dan meriah nurul ikan bakar tu. kat area mana tu?? saya pegi penang cuti christmas lepas tapi pegi makan ikan bakar kat gold coast. kalu senang2 tu singgah la yer blog baru saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik tempat makan2 menarik ....dan kalu bolih tolong register la yer maklum la blog baru nih sunyi skit hehe TQ TQ