Monday, December 19, 2011

~ajmal's first passport photo~

hari sabtu tu ada kenduri kat rawang...
officemate mr azam kawin..

mr azam dah plan, balik kenduri, nak g cr brg utk rumah..
pastu nak bw ajmal g kedai gmbr, ambik gmbr pasport..
hr tu ms register school dia, pengetua mintak gmbr pasport tp kami x bw lg..
ajmal excited la sgt nak ambik gmbr even ms tu dah ptg dah...
kitaorg dah kepenatan dah...
ye la..sbb keluar dr tghri, pastu terus smpai ke ptg...

ms kat kedai gmbr tu,
org kedai tu ambik la 2-3 keping gmbr...
so, nnti dia akan suruh kitaorg pilih yg mn paling ok....
yg kelakar nya, ms 2nd time tu, kitaorg cakap la kat ajmal...
'ajmal, sekali lagi ye...senyum...'
dia boleh plak senyum sambil buat peace...
adoi la...aku dah gelak2 dah kat dlm kedai tu...

agak nya dia ingat kitaorg suruh dia buat peace kot...
lepas 1/2 jam...gmbr pun siap....ni la hasil nya....










erm..xtau la lg mcm mn la ajmal kat school thn depan..
dah la dia ni pemalu sikit...
harap2 dia ok la nnti....
ish...rs mcm br je lg perut kena belah utk keluar kan ajmal...
now, sekejap je...dah nak g sekolah dah dia....

4 comments:

Afne said...

alolooooo comelnya!

nieda said...

hensemnya ajmal...dhbesar nnti tgk gmbar ni mesti tersenyum

SD2LIPIDBIOREJUV said...

omelnya buat passport nak g mana ni?

ermayum

Cik Ina Do Do Cheng said...

alo alo comelnya ajmal.firduas pun baru ambik gambar, sayang dia bantai muka masam masa bergambo, budak ni ikut mood kot.