Thursday, December 22, 2011

~dinner~

aku nih kalau hari biasa mmg ikut angin la nak masak tuh...
biasa mmg beli je la...kalau hr mr azam off tu, ok la jugak nak masak..
tp kalau dia keje time tu, mmg dinner kami made from kedai je la....
hah3x...

biasa mmg tapau la...jarang sgt aku mkn kat kedai unless mr azam ada...
bkn apa...aku xleh nak bayang kan aku sorang, layan 2 hero nak mkn...
kang nnti sudu ke mana garfu ke mana...
kalau ajmal boleh tahan lagi..dgr la jugak cakap...
kalau aqil, mmg ko cakap dia buat derk. je la....

baru2 ni, aku nak tapau sup daging...
so, ingat balik nak masak nasi & goreng telur je...
ok la kan...mr azam pun keje, so, cukup la dinner simple2 utk kami 3 org...
sekali tu, ajmal boleh plak request nak mkn kat kedai...
OMG....aku cuba pujuk, tunggu papa ada br kita mkn kat kedai...
mcm2 lagi la alasan aku bg tp mmg x jalan jugak la....
sbb ni kira dah kali ke brp ntah dia request dgn aku nak mkn kat kedai time mr azam xde....

aku dah menggelabah dah...mcm mn nak handle wei....
last2 pasrah je la nokssss....moh la kita mkn kedai...
order sup daging, ayam goreng dgn telur dadar.
dah..cukup la tuh..kang nnti order bnyk2 x terlayan plak...

smpai2 je mknan, aku warning awal2..
suruh mkn elok2...mkn smpai habis..klau x, lepas ni xde nya kita mkn kat kedai lg...
wah..berhemah anakanda aku....mkn elok plak...
bnyk plak tu...sehari sblm tu, aku masak, xde la dia mkn bnyk sgt...
aku masak x sedap kot..hah3x...
last2 dah malas nak mkn sendiri, suruh mama suap kan...
tp aku rs mcm haru jugak la...nak handle diaorg...


nyum..nyum..nyum....





budak x mkn saman....


makan dan makan lagi....

ok...dah..cukup cite tu hr ni...
kemengantukan sgt ni..
mlm td tdo lewat, ni kena bgn awal plak...

4 comments:

lieynanilaz said...

behave jerk budak2 tuh!!...
lepas ni kalau ada request boleh handle kot!!..hehe.

rATu kEBaYA said...

kalau aisha h punlebih prefer makan kat rumah jugak.. kecuali ada en. suami sekalilah.. haru biru nanti..

mama_umar_maryam said...

ana, zt penah gak,gamble je bwk budak ber2 ni mkn kt kedai, dan rasenye tula 1st and the last zt bwk,hahahaha

Huda said...

hehehe..budak2 kan..tp nmpk selera makannye :)