Wednesday, December 28, 2011

~kedai bunga vivian~

owh..hari tu kan, masa abg aku kawin tu, aku kan jadi tukang beli brg..
so, beg2 utk doorgift semua2 tu aku beli kat kl ni...
survey2 kat jalan tar, kat chow kit, last2 beli je kat chow kit...
sbb aku rs kat chow kit, harga nya murah sikit berbanding jalan tar..

lokasi kedai ni kat dlm pasar chow kit...
aku rs kedai dia je kot jual brg2 hntrn, riben, bunga telur kat dlm chow kit tu kot...so, mmg senang je la nak cr kedai dia nih...

lepas beli2 semua, kebetulan xde org(sbb pergi weekday, klau weekend mmg penuh)
so, aku pun ambik la gmbr kedai dia..
aku cakap nak promote kat fb...
kang nnti aku kata nak promote kat blog takut dia xtau plak blog tu mende...








ni one of assistant kedai tu...indonesian.....sibuk jugak suruh aku ambik gmbr dia bila aku cakap aku nak promote kedai dia kat fb...:)

dulu ms aku kawin, ada gak aku g kedai ni cr brg hntrn..tp dulu xde la bnyk sgt brg mcm skrg...skrg ni makin berkembang bisnes agak nya....brg2 dah bnyk...

kat deretan kedai ni jugak ada kedai jual segala mala cikedis, biskut, gula2, coklat, sumi dan mcm2 lg la..
murah gile..aku tgk smpai naik pening xtau nak beli apa sbb chiq suruh beli gak jajan2 utk letak dlm goodies bag tu...lupa plak nak ambik gmbr kedai tu...

pendek kata, kat chow kit ni mcm2 la brg yg ko boleh dpt dgn harga murah...
antara nak x nak je g situ sbb ada org kata tmpt tu kotor la...bahaya la.....
pd aku ok je mn2 pun asal kan murah kan....

6 comments:

mama tisya said...

pernh bli gk kt kedai vivian ni time kawin dlu

eiyzniey said...

Haha..nini dlu time akak nk kwen pun cmni jgk..
:)

Nurull 101 said...

tu la..org kate.. tmpt paling murah utk dptkan barang scara borong... betul ke?

Syida said...

mak akak kalau nak buat2 hantaran ni dia suka pegi kedai krismaya.

mama_umar_maryam said...

ish,mcm phm2 je ana zt tgh sevey2 deco hantaran,hik2,tp dah jarang sgt turun kl ni ana..dulu mase keje kt cheras slalu g kedai fresh flower area chowkit ke manetah, murah die jual bunge..huhu

Ermayum said...

nanti boys dua org tu nak kahwin hopefully ada lagi kedai ni kan hehe