Wednesday, December 21, 2011

~yati ayam percik-bandar sri permaisuri~



hari tu time sakit tu, mmg xde nya nak masak bagai kan...
yela...sbb x larat sungguh..tekak pun pahit...
tp mr azam paksa jugak ajak mkn sbb xmo perut kosong kan...

pusing2 bandar sri permaisuri, tgk ada kedai baru bukak...
yati ayam percik...
kat area tutti frutti bandar sri permaisuri tu...

sbb xtau nak mkn apa, order je la nasi kerabu ayam percik...
padahal tghri buta..aku rs mcm x in nak mkn nasi kerabu tghri buta..
tp sbb xtau nak order apa....belasah je la...
mr azam order nasi goreng ayam..
time nak order air, mr azam order air minereal(rm1.90)..
aku plak order lai chi kang special panas..
pastu request hot milo sbb kat menu ada milo ais je...
dia kata dia boleh buat kan hot milo...

bila air smpai, air mr azam ok la...
lai chi kang aku smpai, dia bg ais..
aku suruh buat yg br sbb xmo ais..
tgh x sihat nak minum ais bagai...oh no...
smpai2..hok aloh wei...lai chi kang nya hidup segan mati xmo...
kacang sebiji pun xde...aku xtau kat mn special nya lai chi kang dia nih...


lai chi kang special-rm4.90

hot milo smpai kesudah x smpai2 ke meja kami...
tp tetap masuk bil....seb baik aku check dulu bil tu...


nasi kerabu ayam percik-rm9.50


nasi goreng yati ayam goreng berempah-rm8.90

mknan plak mmg out la...nasi goreng ayam mmg xde taste langsung aku rs..
nasi kerabu lg la..out terus...
tp...ni ikut tekak aku ms sakit...
xtau la kot2 time sakit, aku rs ok je kan...
tp mmg xde dah la aku g sini lepas ni....
baik g wong solo...lg best....:)

6 comments:

mama_umar_maryam said...

hehe,aku baru nk ckp branch Yati ayam percik kt Bangi ni pon OUT!

Nana said...

penah makan sekali kt subang
suka ayam masak merah dia
sedap

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku nengokmgmbr ayam tue kejong jer ayam nya .. alahai .. kdg3 chefnya tu bkn org kita ana .. tue yg masak cam x der taste

lieynanilaz said...

hoho....spoil nak makan bila makanan tak menepati selera...:)

Nurull 101 said...

rupanye..femes yati ayam percik ni.. huda tau masa gi klntn..founder kedai/HQ die. Husband wk mkn situ..skali balik sini, nmpk 1 branch kat bangi.. laa rupanye byk branch.. dah maju rupanye...

maya amir said...

kacau betul selera gitu kan.. kdg2 pelik kan, setengah tempat ni kemain ramai/famous tapi pada tekak kite bese2 jek, tapi itulaa org ckp selera masing2:)