Wednesday, December 28, 2011

~kedai bunga vivian~

owh..hari tu kan, masa abg aku kawin tu, aku kan jadi tukang beli brg..
so, beg2 utk doorgift semua2 tu aku beli kat kl ni...
survey2 kat jalan tar, kat chow kit, last2 beli je kat chow kit...
sbb aku rs kat chow kit, harga nya murah sikit berbanding jalan tar..

lokasi kedai ni kat dlm pasar chow kit...
aku rs kedai dia je kot jual brg2 hntrn, riben, bunga telur kat dlm chow kit tu kot...so, mmg senang je la nak cr kedai dia nih...

lepas beli2 semua, kebetulan xde org(sbb pergi weekday, klau weekend mmg penuh)
so, aku pun ambik la gmbr kedai dia..
aku cakap nak promote kat fb...
kang nnti aku kata nak promote kat blog takut dia xtau plak blog tu mende...








ni one of assistant kedai tu...indonesian.....sibuk jugak suruh aku ambik gmbr dia bila aku cakap aku nak promote kedai dia kat fb...:)

dulu ms aku kawin, ada gak aku g kedai ni cr brg hntrn..tp dulu xde la bnyk sgt brg mcm skrg...skrg ni makin berkembang bisnes agak nya....brg2 dah bnyk...

kat deretan kedai ni jugak ada kedai jual segala mala cikedis, biskut, gula2, coklat, sumi dan mcm2 lg la..
murah gile..aku tgk smpai naik pening xtau nak beli apa sbb chiq suruh beli gak jajan2 utk letak dlm goodies bag tu...lupa plak nak ambik gmbr kedai tu...

pendek kata, kat chow kit ni mcm2 la brg yg ko boleh dpt dgn harga murah...
antara nak x nak je g situ sbb ada org kata tmpt tu kotor la...bahaya la.....
pd aku ok je mn2 pun asal kan murah kan....

Tuesday, December 27, 2011

~misi-berjaya~

misi hari jumaat, 23 dec. 2011-pindah rumah.
alhamdulillah....bersyukur kerana semua nya di permudah kan...
penat weh pindah rumah ni....
dah xnak dah rasa nya....
eh..nak nak...nak berpindah ke rumah lg besar...:)
ada hati lg tu...padahal duit dah tinggal duit syiling je..hah3x..

sedih rasa nya tinggal kan rumah lama...
skrg. ni rumah lama dah ada penyewa...
alhamdulillah, x susah nak cr penyewa...
iklan kan kat 7E, 2-3 hari dah ada org call...
hopefully penyewa dpt jaga rumah kami elok2....

masih lagi teringat2 kat rumah lama...
sbb nya rumah lama tu strategik sgt..
nak g mn2 pun dekat...dah nama pun duk kl kan...
rindu kat kawasan bndr tun razak, bndr sri permaisuri....mcm2 ada kat sana..best..

rasa janggal duk rumah baru...
ye la..rumah dulu, dr dapur dah nmpak hall..
skrg mmg xde nya...
lg hazab kalau brg tertinggal kat atas, aku dah turun bawah...
mmg berjanggut nak naik atas g ambik...
xpe..xpe...baru2 mmg la x biasa...lama2 ok la kan.









brg2 besar semua angkut guna lori..mcm kotak2 tu guna kereta mr azam je...
since minggu lepas lg mr azam hampir setiap hari pergi rumah baru,
touch up touch up sikit....so, alang2 dia bw la kotak2 tu skit2 kan...
dan aku mmg mem packing brg je la kerja nya...mmg penat weh....
balik kerja, lepas mkn, packing brg...tu je kerja aku minggu lepas...
minggu ni plak, unpack brg...
waaa...part ni mmg lg hazab....
skrg ni br 30% je kerja2 unpack selesai....
org lain, cuti panjang, g holiday la..balik kg la...
aku, unpack brg..hah3x..

bnyk lg benda nak buat kat rumah ni...
rumah ni pun kami beli rumah 2nd hand..bkn rumah baru...
sbb nak rumah yg x brp jauh dr kl & landed,
mmg rumah 2nd hand je la..mn nak cr rumah baru yg landed dlm kwsn kl kan...
tp slow2 la nak renovate semua kan...sbb dah kata, duit tinggal duit syiling je dah kan...:)

mmg tunggang langgang la rumah skrg ni....
br kemas hall dan bilik tido je...
even dekat porch pun mmg berselerak lg...
so, gmbr rumah baru mmg xde lg la...
tunggu2 la bila keadaan rumah nmpak ok sikit, br la ok nak letak gmbr kat sini...
abg dan akak, u are not invited to come at my house at this moment..hah3x...

Friday, December 23, 2011

~salam hari jumaat~

salam hari jumaat...
x sempat nak update panjang2 hari ni...
sbb ada misi besar kena laksana kan....
ingat kan nak buat GA, tp kabel plak x jumpa nak upload gmbr...
later2 la...

semoga misi hari ni berjalan dgn lancar....
semoga semua nya di permudah kan oleh Nya....

selamat berhujung minggu...
eh isnin ni cuti kan....
best...best..:)

Thursday, December 22, 2011

~perkara normal~

Aku pelik bila org dok cakap blkg psl blog aku nih....bc blog aku pastu ckp blkg,"eh dia nih...bnda mcm ni pun nak cite" @ "ntah apa2dia ni...tulis cite ngarut2"...."ehdia ni, smua bnda nak ite kat blok"...aku nak tnya la..ada ke aku suruh ko dtg bc blog aku?ko owner blog ni ke smpi nak pertikai apa yg aku tulis, apa yg aku cite.....cite2 aku nih buat ko susah ke?


Senang cite, ko bukak la blog sendiri...x reti?meh aku ajar...merempan x tentu psl...ko sapa?klau rs blog aku ni bnyk cite2 ngarut, xyah dtg...ni sibuk jugk nk dtg...sbb ap?sbb sibuk nak tau cie aku kan...sibuk nak tau apa aku buat kn..klau x dtg sini....ko xde plk bhn cite nak ngumpat dgn kwn2 ko kannnnnnnn.....

- Posted using BlogPress from my iPad

~dinner~

aku nih kalau hari biasa mmg ikut angin la nak masak tuh...
biasa mmg beli je la...kalau hr mr azam off tu, ok la jugak nak masak..
tp kalau dia keje time tu, mmg dinner kami made from kedai je la....
hah3x...

biasa mmg tapau la...jarang sgt aku mkn kat kedai unless mr azam ada...
bkn apa...aku xleh nak bayang kan aku sorang, layan 2 hero nak mkn...
kang nnti sudu ke mana garfu ke mana...
kalau ajmal boleh tahan lagi..dgr la jugak cakap...
kalau aqil, mmg ko cakap dia buat derk. je la....

baru2 ni, aku nak tapau sup daging...
so, ingat balik nak masak nasi & goreng telur je...
ok la kan...mr azam pun keje, so, cukup la dinner simple2 utk kami 3 org...
sekali tu, ajmal boleh plak request nak mkn kat kedai...
OMG....aku cuba pujuk, tunggu papa ada br kita mkn kat kedai...
mcm2 lagi la alasan aku bg tp mmg x jalan jugak la....
sbb ni kira dah kali ke brp ntah dia request dgn aku nak mkn kat kedai time mr azam xde....

aku dah menggelabah dah...mcm mn nak handle wei....
last2 pasrah je la nokssss....moh la kita mkn kedai...
order sup daging, ayam goreng dgn telur dadar.
dah..cukup la tuh..kang nnti order bnyk2 x terlayan plak...

smpai2 je mknan, aku warning awal2..
suruh mkn elok2...mkn smpai habis..klau x, lepas ni xde nya kita mkn kat kedai lg...
wah..berhemah anakanda aku....mkn elok plak...
bnyk plak tu...sehari sblm tu, aku masak, xde la dia mkn bnyk sgt...
aku masak x sedap kot..hah3x...
last2 dah malas nak mkn sendiri, suruh mama suap kan...
tp aku rs mcm haru jugak la...nak handle diaorg...


nyum..nyum..nyum....





budak x mkn saman....


makan dan makan lagi....

ok...dah..cukup cite tu hr ni...
kemengantukan sgt ni..
mlm td tdo lewat, ni kena bgn awal plak...

Wednesday, December 21, 2011

~yati ayam percik-bandar sri permaisuri~



hari tu time sakit tu, mmg xde nya nak masak bagai kan...
yela...sbb x larat sungguh..tekak pun pahit...
tp mr azam paksa jugak ajak mkn sbb xmo perut kosong kan...

pusing2 bandar sri permaisuri, tgk ada kedai baru bukak...
yati ayam percik...
kat area tutti frutti bandar sri permaisuri tu...

sbb xtau nak mkn apa, order je la nasi kerabu ayam percik...
padahal tghri buta..aku rs mcm x in nak mkn nasi kerabu tghri buta..
tp sbb xtau nak order apa....belasah je la...
mr azam order nasi goreng ayam..
time nak order air, mr azam order air minereal(rm1.90)..
aku plak order lai chi kang special panas..
pastu request hot milo sbb kat menu ada milo ais je...
dia kata dia boleh buat kan hot milo...

bila air smpai, air mr azam ok la...
lai chi kang aku smpai, dia bg ais..
aku suruh buat yg br sbb xmo ais..
tgh x sihat nak minum ais bagai...oh no...
smpai2..hok aloh wei...lai chi kang nya hidup segan mati xmo...
kacang sebiji pun xde...aku xtau kat mn special nya lai chi kang dia nih...


lai chi kang special-rm4.90

hot milo smpai kesudah x smpai2 ke meja kami...
tp tetap masuk bil....seb baik aku check dulu bil tu...


nasi kerabu ayam percik-rm9.50


nasi goreng yati ayam goreng berempah-rm8.90

mknan plak mmg out la...nasi goreng ayam mmg xde taste langsung aku rs..
nasi kerabu lg la..out terus...
tp...ni ikut tekak aku ms sakit...
xtau la kot2 time sakit, aku rs ok je kan...
tp mmg xde dah la aku g sini lepas ni....
baik g wong solo...lg best....:)

Tuesday, December 20, 2011

~rutin harian~

rutin harian di malam hari pada weekdays.....
korang biasa nya buat xtvt apa erk dgn anak2 lepas mkn malam tu erk...
aku ni mmg xde sgt la buat xtvt dgn anak2 tu..
sbb aku mmg malas...kalau mr azam ada, mmg dia yg handle anak2..
kalau dia xde tu yg aku kenkdg kematu sikit..xtau nak buat apa...
kebiasaan nya, aku bg diaorg layan ipad or laptop..
xpun bg diaorg tgk dvd...
mana2 je la yg diaorg prefer...

mcm malam td, ajmal request nak tgk ultraman,
on laptop, bukak youtube, bg je la dia tgk..
dia boleh duduk berjam2 depan laptop...
lepas satu..satu...dia layan video...
dia dah pandai klik2 sendiri skrg ni..
so, senang sikit la kan...





muka senyum puas hati sbb dpt tgk youtube..:)

sambil2 tu, aku kemas baju2..packing brg sikit2...
aqil plak ikut je bontot aku..keluar masuk bilik...
xpe la..as long as dia x kacau aku, ok la....
bila dah penat, aku rehat, aqil nak layan ipad plak..
aqil ni dia boleh layan ipad je...tgk youtube, layan dvd mmg dia x sgt la...
tp kalau citer CARS, mmg dia suka la sbb dia suka tgk tow truck tu...
dia kata, tow truck tu adalah dia,hah3x...
mama, papa, ajmal masing2 ada watak masing....



cuba buat sendiri...ok je...


owh..sila abai kan keberselerakan rumah ku itu...


cuba lagi..:)


muka puas hati dpt buat sendiri....

aqil ni kalau nak main ipad mmg kita kena duduk dgn dia...
kalau ajmal, ko bg je ipad tu, mmg dia boleh je duduk layan ipad sorang2...
ni aqil, semua nak kita duduk dgn dia, buat sama2...
padahal ok je..dia boleh je buat semua2 tu sendiri....
tp biasa la..nak kan perhatian...
nak x nak kena la layan kan....
so,sambil2 tgk tv, sambil2 tu layan diaorg...
ajmal pun nak kena tgk jugak apa yg dia dok tgk kan..
kang nnti dok klik video ntah apa2...naya je....

tp kalau time rajin aku dtg, mmg aku ajar la jugak diaorg abc/123 kat ipad tu..
ajar kenal huruf, mengira..
biasa time rajin aku dtg bila ada hari yg xde drama yg aku follow...
heh3x...
tp mmg totally aku ajar thru ipad la..
nak ajar menulis sendiri kat buku mmg dah x layan dah..
dulu sblm ada ipad, ok la jugak nak menulis kat buku...
skrg ni xde nya.....

pukul 930-10malam, masing2 dah penat...
mata ngantuk..mintak susu..terus zzzzzz....
tu la rutin harian aku dgn diaorg...
kalau aku nak buat kerja2 rumah ke...mmg kena tunggu diaorg tdo la...
tp biasa nya time tdo kan diaorg tu, aku pun tertdo...
last2 kerja2 rumah pun x terbuat...
tu yg kena bgn 4-5am utk cover balik buat kerja2 rumah tu...

ada aku tgk blogger2 yg buat xtvt yg agak fun la dgn anak2...
cth, ajar anak2 coloring la, bc buku la, mcm2 lg la...
ntah la..mungkin sbb aku ni pemalas sgt kot nak buat xtvt2 mcm tu dgn anak2...
pemalas+letih...aku rs kalau weekend boleh la nak buat xtvt mcm tu dgn anak2...
tp kalau weekdays...erm..mmg kelaut la...

Monday, December 19, 2011

~ajmal's first passport photo~

hari sabtu tu ada kenduri kat rawang...
officemate mr azam kawin..

mr azam dah plan, balik kenduri, nak g cr brg utk rumah..
pastu nak bw ajmal g kedai gmbr, ambik gmbr pasport..
hr tu ms register school dia, pengetua mintak gmbr pasport tp kami x bw lg..
ajmal excited la sgt nak ambik gmbr even ms tu dah ptg dah...
kitaorg dah kepenatan dah...
ye la..sbb keluar dr tghri, pastu terus smpai ke ptg...

ms kat kedai gmbr tu,
org kedai tu ambik la 2-3 keping gmbr...
so, nnti dia akan suruh kitaorg pilih yg mn paling ok....
yg kelakar nya, ms 2nd time tu, kitaorg cakap la kat ajmal...
'ajmal, sekali lagi ye...senyum...'
dia boleh plak senyum sambil buat peace...
adoi la...aku dah gelak2 dah kat dlm kedai tu...

agak nya dia ingat kitaorg suruh dia buat peace kot...
lepas 1/2 jam...gmbr pun siap....ni la hasil nya....










erm..xtau la lg mcm mn la ajmal kat school thn depan..
dah la dia ni pemalu sikit...
harap2 dia ok la nnti....
ish...rs mcm br je lg perut kena belah utk keluar kan ajmal...
now, sekejap je...dah nak g sekolah dah dia....

Friday, December 16, 2011

~bila anak2 x sihat~

bermula 30 nov hr tu, ajmal dah start demam dan batuk...
terus mr azam bw dia g klinik. kitaorg psiko dia suruh mkn ubat..
kena sihat cepat sbb nak balik kg, ada wedding..
ms ni ok lagi la..mkn ubat pun mcm biasa....

2hb tu bila dah duk kg, bertukar cuaca...
ajmal dah start batuk2 balik...
con't je la dgn ubat2 tu...
lepas je kenduri, sabtu malam tu, badan aqil dah start panas.
esok nya tu, aku, aqil dgn ajmal, semua dok pakat demam...
batuk, selsema.
so, hari ahad tu, g klinik ambik ubat.
isnin tu patut nya kami balik kl sbb selasa dah start keje,
tp mr azam tukar ahift, ambik shift malam,
selasa pagi br bertolak balik ke kl.

smpai2 je kl, terus ke klinik alam damai.
ambik mc utk aku, dan neb utk aqil.
masa ni ajmal dah ok sikit la....
rabu, demam lagi tp aku dtg keje gak.
ajmal dan aqil pun masih x ok tp what to do..
xkan nak mc lg kot....
khamis pun sama...masih bekerja tp aku asyik baring je la kat meja
sgt2 x larat. buat keje2 yg x perlu jalan je...
jumaat mmg aku x larat, mc again.
jumaat tu kami berkurung je 4 org kat rumah.
mmg x larat gile la..mr azam pun dah start sakit2 badan, sakit tekak bagai kan....


ambik neb.


dah start nangis...


muka cuak dlm hati berkata, 'harap2 la aku xyah ambik neb ni..'

ajmal dgn aqil, asal tgh malam je demam panas.
sabtu tu aku dgn aqil g buat blood test kat hukm.
alhamdulillah, normal fever. cuma aku ada infection sikit..
ahad tu mmg rehat je la kat rumah.

sgt2 la x larat aku rs demam kali ni...
ntah la..tahun ni rs nya kerap sungguh sakit...
tp xpela..aku terima je...sakit tu kan penghapus dosa2 kecil....


dah sihat sikit...cengkung je muka..



now aku dah ok tp masih on antibiotic...
aqil dgn ajmal masih batuk dgn selsema...
aqil tu kenkdg dgr dia batuk, rs mcm nak g korek tekak dia keluar kan semua kahak2 tu....
dia muntah, penuh dgn kahak je...
tp muntah2 pun, masih la bnyk kahak kat dlm tu..

kesian aku rs kat ajmal dgn aqil...
dah jadi cengkung dah diaorg berdua...
mkn langsung xnak...hr tu mok kak beli kan diaorg kfc pun,
mkn ayam seketul pun x habis..
mmg lepas ni kena pancing selera diaorg balik la...

lepas ni mmg kena lebih berhati2..
kena makesure anak2 ambik vitamin & scott emulsion diaorg.
xleh nak skip2 lg....
dan aku plak, kena mkn lebih..
mkn bnyk mknan yg ada vitamin, kena start ambik supplement...
susah la bila sakit ni...kita sakit pun susah, anak2 sakit lg la susah...

okla korang...happy weekend...

Thursday, December 15, 2011

~random~

ok...ok...hari ni kita ber random sahaja yea..

random no 1.
aku, ajmal dan aqil dah ok dr demam. tp batuk2 dan selsema masih ada...tekak tu masih lagi pahit....berdoa je la agar kami semua cepat sihat dan hidup seperti sedia kala...mr azam plak masih demam on off, sakit tekak lagi...

random no 2.
pasal entry semalam, aku dah edit sikit2 pastu ada la gmbr yg dah ok sikit..xde la gmbr x senonoh yg keluar...ntah la..aku pun xtau kenapa tetiba gmbr menjadi tidak senonoh bila publish...

random no 3.
road tax+insuran kereta akan mati dlm ms 3-4 hari lagi. tp aku masih lg x buat apa2. malas pun satu hal. budak insuran yg buat keje lembap pun satu hal. mintak2 la xde apa hal jadi...

random no3.
dah hampir seminggu lebih dapur aku x berasap. sgt la tidak suka dgn keadaan ini. patut nya time sakit ni, elak la mkn kat luar kan. tp aku sgt la x larat utk masak. plus xtau nak masak apa. kalau mkn kat luar tu belasah je terus nak mkn apa. asal ada mknan masuk perut dah cukup.

random no 4.
borang utk buat m****r, aku x hntr2 lg..lg brp hari je nak closing date. haish....kenapa la kemalasan sungguh ni. please la ana wei...rajin kan diri.

td rs mcm bnyk idea nak tulis.....mana tetiba idea tu pergi erk????????

Wednesday, December 14, 2011

~3 Dec 2011~

as a promise...
up kan la cite majlis perkahwinan abg aku pada 3 dec yg lepas...
2 dec tu br blk trg. cuti x bp nak ada, tu yg lewat blk tu...
smpai2 je kat kul 10am, tgk2 org kg dah ramai kat rumah
buat apa yg patut la kan...

kenduri biasa la bergotong royong dgn org kg kan...
no cater2...mmg syok sbb ms ni la utk berjumpa dgn sedara mara,
bergosip2, bertukar2 cite pasal diri masing2....
ms hari jumaat tu aku x buat keje sgt sbb kepenatan...
lgpun PIL aku pun ikut sekali, so, sibuk melayan diaorg jugak...

hari sabtu, dah aku buat2 sibuk...
anak2 semua dgn mr azam je...
eh apa yg aku sibuk erk..
ntah la..aku pun xtau aku buat apa..hah3x...


penyambut tetamu...:)


br bgn tdo. bad mood.nak aku dukung. huh.




umpan dgn bunga tok ma, br dia ok...br boleh aku g buat keje..


owh yeah...tanda aku buat keje....susun mknan kat meja pengantin...cousin aku yg tudung pink tu aku rs dia la yg paling buat keje bnyk....thanks a lot nor...jasa mu sgt kami kenang...

kitaorg sekali dgn makcik aku pakai baju sama.
gile aku rs dulu ms beli kain ni kat jakel....
beli kain smpai rm1k++...gile sungguh aku rs....
last2.....kitaorg tersilap color...
abg mie nak turqoise....kami beli hijau turqoise...
bj pengantin dia biru turqoise...
hah3x...xpe la...janji ada perkataan turqoise tu kan....


4 of us...apasal gmbr ada jd yg x lawa erk?

apa2 pun alhamdulillah, majlis berjalan dgn lancar...
hujan pun x turun...ma dgn ayah bkn main lagi takut...
takut hujan & banjir....sbb a week before tu dah banjir kat rumah...
rumah aku kat kg tu tiap kali huujan lebat, mesti naik air kat dapur tu...
musim banjir, mmg sokmo la kena berpindah....
tp alhamdulillah...syukur sgt2 xde hujan hari tu...
kat kg sebelah ptg tu hujan lebat tp kat kg kitaorg langsung x hujan....

gmbr2 bnyk sbnar nya tp aku x larat nak upload bnyk2...
tgk la..kalau rajin, nnti aku upload lg gmbr.....


pengantin.....




kids dah tukar bj sbb kepanasan...



mok chiq-aqil, kenapa x pakai bj melayu?
aqil-hot la...
mok chiq-tu tgk papa x hot pun pakai bj melayu.
aqil-papa duk bawah kipas.

hah3x..mmg ms tu mr azam duk bwh kipas pun. ek eleh...hot la konon...hah3x...aqil..aqil..







puas hati, majlis yg dah lama aku tunggu akhir nya dah habis...
even bnyk benda aku plan nak buat, x jd....
aku plan nak buat tiramisu cake utk dessert kat meja pengantin.
aku sound cousin2 aku tnya psl gelas kaki, tp sorang pun kata xde..
bukan la xde...ada tp x bnyk.....so, x buat la...
last2 aku lupa nak tnya cousin aku yg sorg ni...
ms nak hidang lauk pauk utk meja pengantin,
dia bw semua gelas kaki yg lawa2 dr rumah dia...bnyk gile....
bila aku tnya dia blk, apasal x cakap...dia kata, aku x tnya dia...
hu3x..xpela...

pastu gmbr satu family dgn pengantin pun xde..
ni aku rs semua org ralat....
yela...semua org bz aku rs..mmg x sempat langsung nak ambik gmbr...
plus x cukup corum pun yea...
sbb akak dgn dini, ptg sabtu tu br smpai dr kl...
ptg tu plak mr azam xde, hntr parents dia kat airport...
so, ingat nak ambik malam tu, mr azam pukul 930 br balik.
so, mlm tu plak, semua org kepenatan...
terus la xde gmbr...dah la aku rs baju pengantin lawo sgt...
erm....xpela....

aku rs puas la bila dah habis majlis...
hilang penat aku tiap2 hari selama hampir 2 minggu aku g chow kit..
g survey brg la, beli brg la.....
sbb goodies bag, isi2 kat dlm goodies bag tu, bunga telur, dan ada jugak la bbrp lg brg lain,
mmg beli kat kl. konon x jimat kan kos.
mmg la ada certain2 benda, kl lg murah. tp ada jugak benda lain, sama harga je kat trg pun.
tp xpela kan...sbb kalau x, apa je yg aku buat.
chiq, ma, ayah dah mmg sibuk dgn tugas masing2 kat kg.
so, aku la ambik tugas utk beli semua bnda ni...
brp kali ntah aku g sana dgn hujan lebat, kena hujan..
berpanas time g waktu lunch yg panas terik....
klau ada hari g time hr keje, baju tu xyah cakap la...
tengit sbb berpeluh bagai kan....hah3x..pengalaman...
mcm aku plak nak kawin aku rs....hah3x..





eh aku ni kan...
x menulis panjang x sah la...
ada je benda cite...
cite pendek pun boleh jadi karangan 500pp...
huh...
ok..babai....

Tuesday, December 13, 2011

~aku hairan....~

aku hairan dgn sesetengah manusia ni...
kita x ambik tahu hal diaorg,
tp kenapa la diaorg masih nak sibuk ambik tahu hal kita...
sibuk nak tahu apa cite kita...
ke mana kita pergi, apa kita buat....
aku dah x ambik tahu hal ko pun dah cukup bagus la wei.....
hentikan la perangai suka jaga tepi kain aku ni....
apa lagi yg ko nak dr aku....
x puas lagi ke dgn apa yg dah pernah ko buat kat aku dulu....
ko nak aku keluar terus ke dr 'dunia' ni....

insyaallah, satu hari nnti, aku keluar la dr 'dunia' ni....
x payah la sibuk2 lagi nak menjaja cerita aku sana sini...
ni tiap2 hari 10 kali keluar masuk blog aku mencari cerita baru pasal aku...
ko xde keje ke weh.....
kata sibuk sgt....tp baca blog aku x sibuk plak yea.....

Monday, December 12, 2011

~i'm back~

hi kawan2...
i'm back selepas on off kan diri almost 1 week....
hah3x...on off la sgt...

ntah kena virus apa kali ni, demam teruk yang amat rasa nya...
seb baik lepas ambik darah, doctor kata, xde apa yg membimbang kan...
normal fever dgn ada sedikit infection kat paru2...
tu je..alhamdulillah...but ms saturday ty cuak jugak sbb bp low....
low sgt2 la...bila di cari punca, sbb x mkn....
mmg x mkn pun sbb xde selera kan....
mcm mn la nak mkn....
tekak pahit, rs nak mkn buah...
kak dtg bw buah dgn kfc, buah je aku belasah...
ajmal, aqil & mr azam mkn kfc...
mmg xde selera sungguh2 la....

semalam rs dah ok sikit even pening2 tu masih ada..
paksa diri jugak utk mkn sikit....
paksa diri utk msk nasi, masak sup, goreng telur.
jadi la lauk utk org sakit....
kesian ajmal, asyik lapar je....

n today, alhamdulillah...makin ok...
cuma yg x ok bila dtg keje, kat meja penuh kerja2 nak kena buat..
bersabar la wahai ana.....
ini la yg anda harus dapat selepas hampir seminggu x keje.....
ni waktu lunch, saja ngelat update blog kejap...
sbb xde selera nak mkn, just minum jus dgn 100 plus je...
so, waktu yg ada, baik update blog kejap kan.....

ok, nnti esok jumpa lagi yea..insyaallah...:)

Thursday, December 8, 2011

~rindu ke????~

hohoho...muntah tgk tajuk.........
actually, jumaat lepas, aku cuti, balik kg..sabtu tu ada kenduri kawin abg aku.
sabtu kenduri, ahad smpai la skrg ni aku demam....
x sihat2 lg.....
nak mkn ubat xleh nnti allergy...
nak mc lama2 pun x best gak nnti apa plak kata bos kan.
so, hr ni baru la start keje dgn keadaan badan masih panas, kepala terhuyung hayang, batuk plak mak oi...smpai nak terkeluar anak tekak....
bw kereta pun terhuyung hayang. aku rs 2-3x gak la aku hampir nak langgar divider pg td..hu3x...

maka adalah sgt tidak mampu lg utk menulis blog...
ni pun update sekejap sbb rs kesian sgt tgk blog ni seminggu ni....
xpela..nnti biila tuan blog dah kembali sihat, xtvt penulisan blog akan berjalan seperti biasa..

tuan blog saji kan mata anda dgn sekeping je dulu gmbr....
nnti gmbr2 lain sepanjang kenduri, akan menyusul....


Tuesday, December 6, 2011

~setelah sekian lama~

Assalamualaikum....
Lap habuk jap....fuh..fuh....

Setelah sekian lama x update blog,
Mlm ni br berkesempatan nak menulis..
Bnyk bnda nak cite tp esok2 la..
Mlm ni sekadar lap2 habuk je dulu...:)

Setelah sekian lama gak guna ipad ni,
Br la mlm ni reti update blog thru blog apps...
Sgt jakun okeh....

Ok dah, esok sambung update cite plak....


- Posted using BlogPress from my iPad

Thursday, December 1, 2011

~promotion secret recipe~

baru2 ni keluar dgn mr azam g hsbc amanah taman connought..
tension gile aku sbb nak buka akaun je tp kena tunggu dekat 1 hour..
gile bengang aku...bila tnya staff lain, dia kata, kat situ, ada 3 org je yg handle utk bukak akaun. 2 org keluar lunch, so, tinggal sorg je...yg sorg tu entertain customer bkn main lagi...
siap borak bagai lagi...aku bengang2 dah ni...buat2 muka sikit sampai la dah dekat 1 jam, ada sorg staff ni br masuk lunch...
senyum2 dtg tnya kitaorg nak apa...aku terus dgn muka marah, jawab ' saya nak bukak akaun, dah dekat sejam saya tunggu'...
dan dan tu layan kitaorg....of course la lepas tu tunjuk kan service yg effisyen kan sbb tau aku dah marah...

ok, dah settle semua urusan, fikir nak lunch plak...
sbb malas fikir nak lunch kat tmpt lain, pergi je la secret recipe taman connought..
secret recipe tgh buat promotion lunch @ rm15.






mr azam punya....



mine...:)


lemon tea no ice....


actually hr tu pernah jugak mn lunch promo ni kat secret recipe sogo...
ambik set lunch ni la....
tp aku lg puas hati yg kat sogo punya sbb macaroni dia lembut sikit and cheese dia lg bnyk..prawn dia pun lebih....yg kat taman connought ni mcm kureng sikit la...
apa2 pun..alhamdulillah perut kenyang....

pastu tapau cake 1 slice.
ambik peccan butterscotch sbb dah lama x mkn kek ni....
tp sekali lagi aku kecewa sbb kureng sgt kek dia...
jauh beza masa yg aku mkn sebelum ni....
sebelum ni rs nya peccan tu bnyk la kat kek tu...
ni rasa nya boleh bilang brp biji je peccan yg ada...
frust....tp mungkin jugak sbb ambik slice..sbb dulu ms mkn tu, aku beli sebiji kek...


apa2 pun alhamdulillah..perut kenyang suka hati....