Thursday, January 5, 2012

~ajmal irfan-1st day @school~

semalam, hari pertama ajmal g sekolah...
tp x secara official la..official nya hari ni la...
semalam, mcm biasa dia bgn pukul 6.
dia skrg ni mmg bangun awal.
so, suruh dia mandi...siap kan diri...
aqil plak, bila tgk abg bersiap siap pakai baju melayu bagai,
dia pun nak jugak...layan kan saja la...


ni satu2 nya gmbr ajmal yg sempat ambik pd hari pertama g sekolah....


canteeekkkk nya aqillll....(aqil sendiri cakap..:)..)


cikgu tu duduk tgh pegang ajmal tgh meronta2 menangis...

dah hntr elok je...dia masuk dlm, aku plak terhegeh2 bg pesanan itu ini kat cikgu,
sudah nya, dia menangis...meronta2 nak lepas dr cikgu nak ikut kitaorg...
aku plak bila dah dgr dia nangis, aku pandang mr azam, mr azam pandang aku,
terus kitaorg blah...
xde makna nya nak pujuk bagai...
biar la cikgu buat kerja dia plak...

g breakfast dgn mr azam dan aqil...
aqil asyik la tnya mana mal...mana mal...
hu3x..agak nya dia pelik kot,
ye la selama ni dia dgn ajmal close sgt..
even selalu gaduh tp diaorg rapat....
ms breakfast tu, call cikgu, tnya mcm mn ajmal...
dia kata dah stop nangis...dah ok dah...alhamdulillah..lega dgr...
g hntr aqil kat rumah bbsitter, smpai2 tu pun dia tnya mn mal....
hu3x..seb baik aqil ok....

tghri semlm call lg,
cikgu kata dia x bleh di biar sorg2
kalau x, mesti dia nangis....
suruh mkn xnak...
tnya nak mkn ke x, dia geleng...
tp bila cikgu suap kan sepinggan nasi habis dia mkn...

ptg semalam ambik dia kat school, budak2 lain tgh main,
dia berdiri je tepi pagar tu....
alahai anak..

tp balik tu, mcm2 dia bercerita pasal school dia...
cakap mcm biasa...tp xde la dia cakap dia xmo g school lg hr ni...
x kisah la..bg aku, biasa la baru2 kan....
bila tok ki call tnya psl school, dia ubah topic....
pandai la ajmal ni....

actually hr sabtu baru ni, kitaorg dah di jemput pergi ke sekolah ajmal ni...
sbb nak kena ukur uniform pastu sessi pengenalan...
ms tu ajmal nmpak happy sgt....ms masuk kelas dia dia ok..
dia kata dia suka kelas tu..








harap2 x lama la ajmal berkeadaan mcm ni...
erm..tp xtau la..ajmal ni mcm susah sikit...dia ni pemalu, pastu susah nak start pergaulan....
aku nmpak sgt yg ni dia mmg ikut aku...susah nak start pergaulan....
tp bila dah start....ko la ketua nya...hah3x...

ajmal, mama harap lepas ni ajmal ok la...
kan ajmal kata ajmal nak g school....tu yg mama papa cari school utk ajmal tu...
ajmal belajar elok2 tau..ajmal jgn la nangis2...
mama sedih la gini....
mama, papa, aqil, sayang ajmal sgt2....

5 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

ana, budak sekarang semakin cerdek, see ajmal tak nagis pun, dia seronok jumpa kawan-kawan. lama sikit bersekolah sikit-sikit perasaan malu tu hilang, nanti ko dengarlah dia bercerita pasal kawan -kawan dan cikgu dia : )

watyz said...

wa.. dh ke skolah dh dia... ceria jek.. :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

he..he.. mcm2 aksi kes hari pertama sekolah nie .. aku siap main keja2 aidil dia nyuruk dlm kete takmo ke nursery

rATu kEBaYA said...

ana... ajmal tu hari 1st day.. tak biasa lagi tu.. nanti dah 2/3 hari kang tak mau balik pulak dah.. dah seronok main ngan kengkawan.

Ermayum said...

satu kelas? seronok amat leee :)