Monday, January 30, 2012

~BBQ time~

bbq time kat umah PIL, sabtu lepas. dah alang2 sil ada kat sini kan, so, sekali sekala berkumpul ramai2 best sikit.
1st2 nak buat setakat adik beradik je...tp mcm x best plak sbb x ramai kan. ye la..mr azam kan x ramai adik beradik, so, kalau berkumpul semua pun x rs ramai. so, jemput la jugak sepupu sepapat....


saffiya meraih simpati mummy dia utk bg dia join abg2 mandi....


bila mummy x bg, terkebil2 je la saffiya tgk abg2 mandi..:)


mama terlupa nak bw swimming suit padahal mama missplaced, x ingat dlm kotak mn, so, pasrah je la anak2..



kitaorg smpai awal sikit sbb nak tlg mn yg patut. ye la..mama pun x sihat sgt kan...sil aku pun ada baby saffiya,so, terbatas gak dia nak buat kerja kan.mr azam dgn aku start nyalakan api...susah gile aku rs..mungkin sbb arang tu kot....hah3x...salah kan arang plak...padahal ptg tu kan sejuk, hujan...mungkin sbb faktor cuaca, jd api susah nak nyala....


lamb....


berjaya gak buat bara api...selamat la lamb duk atas tu...


ayam, sotong...


ayam, sotong dan sosej....sosej sgt mendapat sambutan kanak2 ribena...


mknan yg ada, aku buat puding roti...tp x sedap sgt..too dry sbb mungkin baked kat microwave..biasa aku bake kat oven je...bihun singapore mama buat, salad, air2 dan mama buat agar2 jugak...

makan time...gmbr dah kabur....(:










semakin ke ptg, makin ramai yg smpai...hah..baru la best..borak sambil makan...eh br aku tau, rupa nya dr ezani juara masterchef tu cousin pd kak ct, (kak ct-wife kpd cousin mr azam)....patut la muka2 diaorg ni pun ada iras...aku ni mmg ketinggalan la...borak2 lg..dan topik utama, mesti la topik mak2 kan, berkongsi resepi, cite pasal anak2, pasal susu la..lampin la...mcm2 lg la...nak nak plak aku ni jarang jumpa kak ct dgn ema, lg la rancak berborak... sian kat nisa, xleh nak mencelah utk join kami borak sbb x join group mak2 lg..heh3x....

gmbr kabur sikit yg last2 ni..ntah kenapa tetiba je jd blur...tension haku...dr mood ok nak ambik gmbr, terus terbantut....huh...

apa2 pun best sgt sbb dpt berkumpul mcm ni sekali sekala...kenkdg bila nak jumpa, ada je yg x dpt nak join..tp kali ni alhamdulillah, dpt berkumpul. even ijal smpai lambat, dan khairul & the family gaduh nak balik cepat nak tgk MU vs Liverpool dan akhir nya kecewa sbb MU kalah...hah3x....dan kami & family anis pun beransur cepat gak sbb esok nya tu mr azam kerja...x sempat nak kemas sgt... xpela..semalam kita dah kemas kan mama kan.....:)

4 comments:

mama tisya said...

sedap layan bbq

Syida said...

Sedapnya buat bbq sekali sekala.*sambil imagining diriku berada disitu utk mkn* hehehehe

Nana said...

sedapnye tgk kamben tu heheee

Cik Ina Do Do Cheng said...

seronok layan ngan ahli keluarga bbq, lepas berendam dalam air memang selalu lapar.