Thursday, January 19, 2012

~hadramawt-chulan square~

edisi jalan2 cari makan.
kali ni mknan arab lagi.
kat hadramawt.
ni x sama dgn wadi hadramawt tau.



bbrp bln lepas, kak erryn bgtau kat groupon ada promosi mknan arab.
rm35 sajo.....berbaloi2 la aku rs...
aku ni apa lagi...terus la promote kat sedara mara mr azam kan...
sbb diaorg ni penggemar mknan arab.
kalau family belah aku kureng sikit....

so, bila dah ada yg beli tu, janji la nak g sama.
kebetulan sabtu br ni sama2 free,
maka kami pun pergi la..pergi dgn cousin mr azam.
kupon ada 2, yg pergi 5 dewasa 3 kanak2 ribena.

dr kupon rm35 tu korang akan dpt ni;


air ni free flow-so, air ni kami dpt 2 jug..minum smpai kembung..:)


salad


lamb kabsa. eh kabsa ke mandy erk...aku lupa..aku ni bengap sikit...kuar masuk rest arab tp jenis2 nasi x hafap pun...tau mkn je..hah3x

kalau ikut kupon, boleh pilih lagi satu menu dr bhgn BBQ iaitu kebab, sheesh tawooq semua2 tu..tp kami ambik lamb kabsa jugak. so, 4 pinggan lamb kabsa....puas hati mkn lamb.


tea & dessert.


3 kanak2 ribena


hadramawt ni lokasi dia kat chulan square.
parking mmg susah sikit la. ada je dlm bangunan chulan square tu,
tp kami x masuk pun. parking kat blkg2 bangunan chulan square tu je.
and parking berbayar la..klau kat wadi hadramawt dgn al rawsha parking free sajork....

mkanan plak, of course sedap..aku ni mkn apa la yg x sedap..tolak batu dgn kayu je yg x sedaplamb dia mmg langsung xde tulang.
klau al rawsha tu, mmg sejak dia pindah ke kg pandan tu, korang dah bleh nmpak tulang temulang kat lamb dia.
dulu ms al rawsha kat jln damai tu, mmg ok la....

bg aku, mmg berbaloi2 la beli kupon ni.
sgt la x rugi....
sbb nasi tu pun,1 pinggan dah rm25 kan...
so, worth it sangat2...

kalau nak mkn kat hadramawt ni, kalau ada kupon mcm ni, boleh la...
kalau xde kupon mahal sikit.
ni mengikut kata bos aku la.
dia pernah mkn kat hadramawt ni.pastu kecoh sbb ada tax bagai.
kalau kat al rawsha tu mmg xde...
erk...ye ke..
aku x perasan plak sbb kalau g mkn, jarang aku yg byr...
hah3x....

sapa2 yg ada kupon tu, bleh la g cepat sebelum kupon tu expired bln february nih...:)

3 comments:

mama tisya said...

dessert korang lain ek..akak aritu dessertnye aduhai tkleh mkn langsung..nk termuntah...:-p

shakila mubarak said...

macamana nak pronounce hadramawt tu? tergeliat lidah menyebutnye..

rATu kEBaYA said...

dari hari ke sehari nak pergi makan nasi arab ni.. tapi asyiklah tertanguh..