Friday, January 6, 2012

~kedai lampu murah di puchong~

dah kata masuk rumah baru kan...so, nak la jugak tukar lampu baru lampu yg lawo2 sikit...:)
xdela..dulu ms kat rumah lama pun, kami mmg pakai lampu yg...eh lampu apa erk org panggil...tp yg pasti bkn lampu panjang tu la..
dulu ms kat rumah lama, lampu panjang tu kami guna kat bilik je..hall, dapur, dining area semua guna lampu lawo tu...tp kami punya, xde la lawo sgt pun..biasa2 je...


ni kedai yg aku pergi tu...kedai lagi satu tu, lupa plak nama kedai...

hari tu cuti, lepas hntr anak2, terus ke puchong, g kedai lampu ni...
abg la kabo kat puchong ada 2 kedai lampu yg murah.
dulu kami dah pergi survey satu kedai ni..tp kedai tu crowded sgt...
kali ni g kedai lg satu ni..
wah...puas hati sgt...servis bagus, efisyen, siap ada sistem giliran no lagi...
staff dia baik sgt...layanan mmg ok la..mcm kitaorg hr tu dah rambang mata..
jap nak itu jap nak ini...staff tu ok je layan kami, xde la nak tunjuk muka masam ke apa ke,,,rileks je...:)
harga jgn cakap la..mmg murah la..kalau yg ada LED tu, x smpai rm100 pun ada.


hr tu kami ambik 3 jenis lampu, pastu ambik bulb yg energy saving, mmg x smpai rm300 pun...puas hati sgt2...kipas pun ada..murah2 jugak..
kalau guna lampu mcm ni, kitaorg mmg ambik energy saving punya...
dr rumah lama lagi..mmg puas hati..dulu bil elektrik kitaorg mmg bawah rm25 sebulan..
kadang2 x payah bayar sbb bawah m20. rs mmg jimat la guna bulb energy saving ni...

pung pang pung pang, confirm la lampu mn nak ambik..
lepas kita confirm kan nak lampu mn,
diaorg akan kuar kan lampu tu, tunjuk kat kita...
lepas kita dah setuju, staff dia bg no. giliran, bayar, lepas byr, diaorg ajak kita check sekali lg lampu2 yg kita ambik tu kot2 ada rosak ke, pecah ke...mmg detail sgt diaorg check satu persatu brg tu...
siap hntr ke kereta lagi...:)


screen yg tunjuk no mn yg tgh kat kaunter..

lokasi, mmg aku fail...
aku fail lagi puchong ni...
so, xleh nak bg arah tunjuk betul2 sgt...
lgpun puchong ni kan bnyk flyover kan...
kang nnti tersalah satu hal plak nak u turn bagai kan...

ok, happy weekend u all.....:)

6 comments:

A D I A said...

Beli chandeliers ke ana? Lawa tu, dull rumahtangga tak jadi kitorang letak chandeliers, memang naik la seri area dipasang tu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku berangan nak ada lampu cantik bling2 kt dlm bilik tido ..romantik gitu ..aku amik info kedai nieh ..manau tau ada rezeki aku terjah kedia nieh ;-)

Queen said...

nik punye bil..sejak ada si kecik ni asyik melambung je..tensi sikit

aThidEaN said...

mmg my sis in law pon borong lampu kat sini..

| SUE | said...

kiter dulu pon byk shopping lampu & kipas kat sini. lagi satu kat top10 dekat ngan tesco puchong. memang memurah lah... wah skrg dah guna sistem no ye...dulu takde. walaupon ramai tetap terlayan :D .. bila nak tayang lampu baru?

Ermayum said...

kat puchong semua kedai lampu murah half of klang price akak pun beli sana dulu orang gak bagitau