Tuesday, January 10, 2012

~klinik pergigian syafeera~

alkisah...
mencari klinik gigi yang doctor nya lemah lembut....
knowing me yg penakut sgt utk pergi jumpa doctor gigi...
jumpa doctor gigi pun setahun sekali...
hah3x..org jumpa setiap 6 bln, ko setahun sekali pun kecoh ana...

1st2 hr tu buat app. dekat klinik gigi apa ntah nama dia...
kat puncak jalil..tp sbb sibuk dgn pindah rumah,
mmg x sempat nak pergi...2x aku cancel app. sbb x sempat...
mr azam suggest suruh g klinik pergigian syafeera ni since dekat dgn rumah..
(kitorg nmpak signboard kat area rumah ms tuh)...
tp aku mcm malas nak pergi situ sbb xtau dia buat ok ke x kan...
actually kat area rumah ni, bnyk je klinik gigi..tp aku ni biasa la..
cuak terlebih...tu yg jd memilih sgt tu..

kalau ikut hati, nak je pergi klinik pergigian redha tu..
tp sbb bila call nak buat app asyik full je...
tu yg aku jadi malas.



last2 aku gamble je buat app. dgn klinik pergigian syafeera ni.
call, terus dpt rwtn 1 jam lepas tu...
mmg rezeki aku la time tu xde org buat app.
aku pergi sorg2 je..senang je nak cr..
betul2 opposite dgn jusco bandar mahkota cheras.
klinik tu kat 1st floor.




dr dia lembut sgt....
klinik assistant pun ok...
aku scaling hr tu rm60 kena.
ok la kan...pastu dr kata,
gigi geraham bongsu aku kat bawah,
2-2 dah tumbuh full, pastu 2-2 gigi tu berlubang.
berlubang dari tepi dan dari atas....
ingat nak suruh dr tampal terus, tp tgk jam dah dekat pukul 5,
nak ambik anakanda kat school,
terus aku buat app. lain...
aku buat app. hari ahad br ni,
sudah nya bila family dtg dr kg, aku terlupa app tu...
hah3x...



xtau la lagi bila nak g tampal ni...
risau la aku, kang nnti makin lama, makin besar plak lubang tu...

owh..pada sapa2 yg mencari dentist, aku suggest kan dentist ni...
puas hati sgt dgn servis nya...

and utk pengetahuan korang, (ni 2-3 org klinik asstnt gigi bgtau)
klinik gigi kebiasaannya, hujung tahun dan awal tahun,
mmg akan full sbb org ramai guna utk claim.
xmo rugi kan sbb biasa ada certain2 company,
diaorg masuk kan dental treatment ni dlm medical benefit diaorg...
ni kes mcm aku la...awal tahun terhegeh2 nak g klinik gigi...
nak claim punya pasal...:)

5 comments:

Queen said...

saya yang kat rumah ni jugak..ni pun kene buat app jugak...kalau tak penuh..die buat pun bagus..cuma sebab banyak sangat yang nak kene "repair"...jadi banyakla cost nyaa...huhu..so dukla tangguh...

lieynanilaz said...

takut nak jumpa doktor gigi...rasa ngilu bila dengar mesin ...kihkih.

nieda said...

doc lembut hilang nervous..nervous ooo sblm jumpa dentist

Ermayum said...

cuma senyum tayang skit muka itewwwwwwww :)

maya amir said...

Laaa...samalah kite, takut dentist...kekeke..ngeri kot kn dgr bunyi scaling laa tgk mcm2 tools kn ana..hehe