Tuesday, January 17, 2012

~lake valley BTHO~

pagi hari sabtu, mr azam ajak jogging.
dah lama x jogging...
asyik sibuk semedang...



ni 1st time pergi keluar jogging since pindah ni kan.
jogging kat lake valley, BTHO. ingat kan x ramai org...ramai rupa nya...
best la sbb ada playground utk budak2 jugak.


budak yg happy sbb dpt g jogging pastu jumpa dgn cikgu2 dia. bila jumpa cikgu, terus jadi pemalu. kelakar gile aku tgk dia jogging..hah3x..


aqil dgn ajmal, asyik la nak main kat playground.
abis tu, mcm mn mama dgn papa nak jogging?
last2 aku pujuk aqil, bw dia jalan2 tepi lake tu tgk fish.
ada fish besar2 kat dlm lake tu...tp agak bahaya la utk budak2..
sbb kalau x kawal, boleh jadi diaorg jatuh kat dlm lake tu..:)
sbb diaorg xde penghadang..sgt bahaya ok..

ingat kan kecik je lake valley ni...
sekali bila jalan, mak oiiiii...besar giler...
penat la aku dgn aqil jalan....
tp xpe jugak, jalan2 sambil tgk rumah2 lawo kat situ
sambil berangan harap2 nnti dpt beli rumah mcm tu..
aqil plak, bila tgk rumah tu, dia cakap,
'mama, tu rumah aqil(sambil tunjuk kat 1 of rumah kat situ). nanti mama, papa, mal duk rumah aqil yea'..
aminnnn.....




lepas jogging, g beli nasi dagang depan petronas BTHO.
sis zarin kata, nasi dagang sini sedap.
harus la try kan....
wow weee...best nya..mcm2 ada..
nasi kerabu, laksam, nasi lemak lauk ikan aye....
yg best nya ada pulut panggang jugak.
dia bakar kat situ jugak.
so, mmg panas2 la...i likeeee...
makcik tu berniaga setiap sabtu dan ahad je kat situ...
dan mmg terbukti sedap even mr azam kata kuah dia cair sikit..
bg aku, dah ok la....



makan smpai menjilat jari....:)

8 comments:

shakila mubarak said...

tgh imagine mcmne ajmal berjogging. hehe..

Nana said...

arini 2 entry aku baca pasal lake BTHO ni hehe

satu lg sini
http://www.afazilzura.com/2012/01/bersantai-di-lake-valley-btho.html

Ermayum said...

i suka kuah pekat

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai .. nasi lagie .. nasi dagang lak tu ... terliur wei .. hanya mampu tgk gambar jer ;-)

Nurull 101 said...

2 minggu lepas pon kitorang gi jogging sane.. tu 1st time gak..eheh.. sronok gile dania time tu.. mmg besar kan..ramai gak org gi sane. Eh.. jual nasik lemak situ..depan petronas kat carefour tu ke? ke katne? tak pnah pon nampak situ...

nieda said...

seronok aktiviti riadah.. lepas riadah haruslah isi perut.. hehe

Huda said...

best tu lepas jogging kite makan dulu :)

Queen said...

alamak..nasi dagang ikan aya...sedak tuh....