Monday, January 2, 2012

~sakit di tahun baru dan kisah blog kena removed~

happy new year 2012....
azam?xyah la kabo...nnti x dpt nak wish, malu je..heh3x....

xde cite pasal thn baru ni...cuti 3 hari ni pun kami x ke mana2...
masih lagi mengemas rumah x habis2 lagi...
aku plak di serang tonsilitis yg agak teruk..
mmg high fever la..cuba utk bertahan..malas nak g klinik...
but semalam, di thn br, aku mengalah gak...
pergi gak klinik..dr pun gerun tgk tonsilitis tu....
dr sugget g je jumpa ENT specialist, mintak advice utk buang or not....
but i'm still refuse nak buang ke x...
tonsilitis ni dah sebati dgn aku since aku umur 18 lagi..selang 2 minggu je mesti kena...
antibiotic tu dah sebati dah....
ada sapa2 tahu x kat mn specialist ENT yg paling ok?

since hari jumaat br ni jugak, blog aku x boleh bukak. pg tu boleh lg..
tghri tu dah x boleh dah....
cuak siut xtau nak buat apa...
dia mintak verification code and suruh bg phone no.
tp aku x bg pun..
semalam aku bg la phone no tu bila tgk xleh bukak lg...
tp x dpt2 pun verification code tu...
tnya zety sbb hr tu zety kata blog dia pun kena, tp zety kata, blog dia kena dlm 15 minit je....
last2 pg td aku google, tgk kot2 ada blogger yg pernah ada experience mcm aku ni.,.
last2 dah tau...aku terlasah masuk no phone. sengal aku letak code negara...
x payah sbnar nya...
cth klau phone korang no dia 012 345789, letak je no tu terus.
x smpai 5 minit, verification code pun dpt....
alhamdulillah....berdebor aku tau....

anyway, selamat tahun baru buat pembaca2 blog ni...
semoga apa yg kita impi kan, cita2 kan akan tercapai...insyaallah....

6 comments:

maya amir said...

tonsilitis tu sakit tonsil ye ana? so, ana selalu demam2 laa ye.. ramai gak kene buang tonsil ni, lps tu dah ok..mcm my FIL, my babysitter's son, my friend..jgn takut ana,kalau memudaratkan, rasenye kene buang jugak tu..
eh rasenye mcm penah kenelaa psl blog tu..tapi tak ingat how pastu dahleh masuk balik blog ..happy new year ana:)

mama_umar_maryam said...

haha,btol tu, lupa plak aku nk btau psl verification code thru hp tu,aku buat weh,agaknye tu yg cpt recover

Farrah Hasna said...

yup..semoga kita menjadi yg lebih bai dr sblum ni:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

makan atibiotik utk jangka masa lama tak elok tau.. baik u jumpa ent cepat..kalau kat kpj kajang ada satu doc lelaki..tapi saya lupa namanya.. saya jumpa masa skait telinga ..masa tue saya prgnt..

Ermayum said...

happy new year moga yg baik baik ja utk Ana :) bila kita leh g umah baru ni heheh

ana try again - 2 words gambar tu semua akak buat apa? i use as what ?
juara JJ vouchers dulu kena dipertahankan Ana wei heheh

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sama la dgn haku ..tonsil tahap chronic ..tp smp la nie x mo buang .. ada 3 doc kata it's part of imune system ..kalau x buang pun takper ..