Tuesday, February 14, 2012

~lampu~

rentetan drpd, cite ni, ni la lampu2 yg kitaorg beli kat sana hr tu..xde la lawo sgt pun aku rs sbb yg lawo2 semua dah habis stok...tension guwee....tp xpela..beli je la dah alang2 dtg kan... harga tu aku ingat2 lupa la...tu yg letak ++ je tu..

ni harga nya rm70++

yg ni rm80++

yg ni plak rm100++, ada lampu LED...

tu je la yg kami beli. pastu beli bulb jugak. guna yg energy saving..jimat la sikit bil letrik kan...dulu kat rumah lama, bil kadang2 x payah byr, ni dah duk sini, tnb buat pengiraan lain sikit. mcm bln lepas, dia just buat anggaran, pastu hntr bil by pos kat rumah..terkedu tgk bil..(: ..padahal, bila tgk meter, x cecah pun kat anggaran yg diaorg bg tuh...hu3x..

yang kat bawah ni plak, chandeliers yg PIL bg..org nak bg kita ambik sajor..even aku rs mcm old fashion sikit, tp xpela...terima je la..dr biar kan tmpt tu kosong, letak je la kan....





ni plak, MIL bg...noritake crystal. aku mmg langsung x sentuh sbb takut pecah. semua mr azam je yg duk simpan dlm almari...ada 18 biji semua tp different design. dulu masa mama duk oversea, bnyk jugak la diaorg duk membeli pinggan mangkuk ni. dah murah kan...erm..tunggu duit jatuh dr langit, nak beli kabinet yg cantik sikit nak letak crystal2 ni semua. skrg ni duduk je la kat kabinet dapur tuh...







ok, dah habis cite lampu..:)

4 comments:

watyz said...

cantik2 lampu ngan gelas tu.

nieda said...

berkenan betul dgn gelas kristal itewww

itangmanih said...

lampu 1st tu sama cam lampu kitorg kt blkg..hehe

maya amir said...

ana..kite suke tau masuk kedai lampu..walaupun sebenarnye tadek nak beli pun, saje suke tgk2..kekekek