Friday, February 17, 2012

~MENYAMPAH~

ada org selalu merasakan diri dia hebat. dia la yg tahu itu ini. yang x tahan bila ko dpt tahu keburukan/kesakitan/masalah pasal org itu org ini, bg nasihat bagai, bagi solution bagai at the same time bukan main lagi hebat ko bercerita mengumpat pasal org itu org ini pada lain. entah apa jenis org mcm ni ye...sgt2 regret bila jumpa org mcm ni....konon nak tunjuk anda hebat la kaaaannnn....tahu kah anda bahwa semua org menyampah pada anda....

please la...dah la bercerita sana sini jd makcik kepochi, bercerita hal org lain. jaga la tepi kain sendiri....

berubah la...kadang2 kita perlu cermin diri kita..letak kan diri kita di tahap serendah2 nya..jgn hanya anggap diri ni sentiasa hebat dan semua org perlu merujuk pada kita....

p/s; entry ditulis sbb tgh bengang. aku tahu aku xla bagus...xla hebat sangat...

2 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

sebab ada orang cam tu, baik lah simpan masalah sendiri, ye dak. dorang bangga dapat selesaikan masalah org, dalam masa yang sama bukak keburukan org : (

mama_umar_maryam said...

xper..luahkan kt sini lg elok dari kite berckp x tentu hala kan ;)