Monday, March 12, 2012

~naik lrt~

dah lama sungguh aku rs xnaik lrt dgn mr azam..dulu time bercinta, awal2 kawin, mesti balik kerja, ptg, naik lrt sama2...

ni cite bbrp minggu lepas, sblm aku resign la, kereta aku break pad nya problem, so, ptg sebelum nya tu x sempat nak tukar...esok nya plak, mr azam kerja pagi, so mana sempat nak tukar. plak tu, ptg sebelum tu aku dah g perodua tnya, dia kata ok lagi kalau nak guna tp diaorg xleh tukar kan sbb masa tu dah nak tutup dah service center diaorg. so, bila org perodua kata ok lg, aku pun bgtau la mcm tu kat mr azam. esok pagi tu, mr azam bw, dia kata mmg teruk. x ok sbb bunyi kuat sgt..nak hadap jammed lagi asyik nak kena tekan brek...kang nnti lg masalah kereta tu...

so, mr azam decide, park kereta kat lrt tasik selatan, then naik lrt...jakun la naik lrt kat tbs ni...sbb kena naik lif bagai...



laju je jalan ke depan, kalau dulu, time kawin jalan sama2...:)..heh3x..xde la, mmg tgh mengejar lrt..klau dulu, jumpa time balik kerja, boleh la jln seiringan...



as usual la kan, naik lrt waktu peak, mana nak dpt seat...xpe, x penting pun..yg penting dia berdiri dekat aku..:)

rindu sungguh dgn situasi pagi2 nak g kerja, berkejar2, hadap jammed, heh3x, tapi rindu bkn bermakna nak kan..cuma sometimes, nak rs balik keadaan jammed tun mcm mn...lately aku dgr, jammed kat kl sgt teruk kan...apa2 pun alhamdulillah, i never regret dgn apa yg aku pilih, moga ada sinar menanti di hadapan....aminnn....

2 comments:

Afne said...

ana dh blk johor ke?

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini

akak pun dah lama x naik lrt, semenjak abis ukm dan kerja kat port klang, x da lrt2 lagi lae...

kenapa resign? husband support semua ker... alhamdulillah...