Friday, February 10, 2012

~oreo cheese cake, kek lapis cheese persona~

ni semalam punya, ada kawan order. terima kasih sbb sudi order dgn i ye kawan. jgn lupa tau nnti order lg..:)

kawan order sempena birthday kawan dia...

topping cair sikit sbb x sempat tunggu topping sejuk, aku dah curah atas kek. so, nmpak x cantik sgt tepi tu..meleleh2 la topping tu. ingat kan nak letak bluberry je kat atas tu but since, kawan kata kawan dia tu suka coklat & cheese, maka, letak la topping coklat kat atas tu...






ni plak, saje nak cuba resepi baru. actually, kak ct la yg bgtau, suruh cuba resepi ni, dia kata sedap dan senang nak buat.

so, apa lg..cuba je la buat.ambik resepi dr blog ni. dia la org yg mencipta resepi ni. aku br sempat mkn sepotong. yg di potong tu la...tu pun bgn2 tdo, pagi2 buta, terus ngap. pastu potong satu tupperware, bg kat kawan yg order kek td tu rasa. ingat nya jap lg nak potong lg, nak bw g ofis, nak bg kawan2 rs sikit...tgk la kalau sempat. skrg ni asyik terkejar2 je waktu pagi2..rs mcm x sempat je even bgn kul 5am.



lapisan cheese x tebal sgt sbb jimat2 takut x dpt bnyk layer. hah3x....comot mmg trademark aku..hah3x...

ada cream cheese sikit lg dlm peti ais..rs mcm nak buat blueberry cheese tart sbb hari tu x puas mkn yg dpt dr dulang hantaran adik ipar bertunang tuh. tp ada kawan plak request nak makan marble cheese cake. erm..tgk la kerajinan tahap mn weekend ni...

5 comments:

fazilzura said...

hai awak ,

salam kenalan ... smlm xsempat nakborak2 kan ..

awk ambik tempahan wat kek ye? aduyai .. i dh le ngidam kek choc chese ..

mama tisya said...

sedapnye kek2 itu..yum2

Nurull 101 said...

sedapnye nana. err.. org pantang bleh ke mkn kek bagai? dah tak reti pantang... lame sgt (pdhl baru 3 thn lepas.. ehehe)

Queen said...

vavavavvavavvaa....

keji tau..macam tau2 je mek tengah laparkan kek skang..

aiishhhh..meh hantar sini satu meh..

Ermayum said...

Adoi anaaaaa nampak lajat bangattttt meleleleh