Monday, March 26, 2012

~ajmal dan .....~

cuba teka siapa kah .... itu....
last week, pergi potong rambut ajmal lagi..padahal br je lg potong kan...
sbb aku dah x tahan sgt.....kepala ajmal ada kutu ok...
jangkit dr sekolah...aku sangat hangin bila tempias nya kena pada aku gak...

actually dah lama dia kena. masa bln 2 hr tu kalau x silap.
aku dah rs lain mcmc bila tgk dia asyik dok garu kepala dia.
dan aku plak rasa gatal kelainan pada kepala aku....
mintak tlg officemate tgk kan kepala aku...(masa tu kerja lg)
sekali tu, mmg sah...dia jumpa telur kutu...

balik tu, terus g guardian cari shampoo untuk kutu ni..
dan malam tu jugak buat operasi hapus kan kutu ni....



shampoo ni sgt berkesan(bg kitaorg la)
rm12.90 kalau x silap kat guardian...
kecik je..30ml tu...guna je la berdikit2...
cara yg aku buat, letak shampoo ni kat kepala,
then, tutup kepala dgn serkup. pada ajmal pun aku buat mcm tu gak...
dlm sejam kot aku biar...dlm masa tu aku rs kepala aku gatal gile...
rasa mcm nak ambik garfu garu2 kat kepala...
tp ajmal aku tgk rileks je..xde gatal2 pun.
aku tnya dia, x gatal ke...dia kata, biasa je...xde rs apa pun....
so, lepas tu ok la...
berakhir la riwayat kutu kat kepala kami...
kepala aqil dgn mr azam mmg kutu x singgah pun...heran aku....
kepala aqil tu mungkin la sbb rambut dia botak..tp kepala mr azam tu....
erm.....
then bw pergi potong rambut, dgn harapan lepas ni xde lagi kutu menyinggah...

then br2 ni ajmal merengek, dia kata kepala dia gatal2 lagi...
aduhai..tension nya aku.....
aku dok belek2 kepala dia mmg sah, ada lagi...
siap jumpa mak dia kot tgh melarikan diri do tengah2 kepala tu...
hoh....
sekali lagi, aku dgn dia buat operasi bersih kan rambut,
then potong rambut dia botak terus....
nasib baik dia x kisah utk botak kan rambut...
ayat ajmal, 'mal x kisah nak botak kan rambut asal kan kepala mal xde kutu lg'...
owh anak aku...terharu mak dgr...
hah3x....





aku r s benda ni common la kat tadika kan....
geram jugak bila di ingat kan.....
aku dah suruh cikgu keluar kan memo bg kat parents suruh bgtau parents,
yg masalah kutu di kalangan budak2 tadika tu...
tp aku rasa sekolah x buat pun...
erm..pasrah je la...harap2 lepas ni xde la lagi kutu ni menyinggah kat kepala ajmal...
kesian aku tgk, tiap masa tangan kat kepala je dok menggaru.....

dan jawapan kepada .... di atas adalah....KUTU...
yes, jawapan anda betul...markah penuh...:)

5 comments:

Ermayum said...

wash lagi next week
takut ada yg terselamat - nak senang botak ja :)

watyz said...

cukop terseksa kalo kena kutu beb..

itangmanih said...

mybe rambut zam berminyak,so x lekat la telur kutu tu..kutu masalah biasa kt tadika/taska..mmg akan sentiasa kena sbb pembawa kutu still ada kt tadika/taska..utk kurangkan risiko,rajin2 la minyak rambut ajmal tu..pakai baby oil tu,jgn biar kering..

Afne said...

kesian kan mesti ajmal tergaru2 gatal kepala. afne pun selalu selak rambut haziq kot2 la check menatang tu ada ke tak.

maya amir said...

tak suke tak suke bile bab kutu... masa form 1, kat asrama sume org kene bersyampu bagai smpai sume senior gelakkan kiteorg sbb ade laa sorang 2 yg berkutu tapi takkan nak suh die jek bersymapu...malulah die kan..jadik, sume kene...adoiiii...