Thursday, March 29, 2012

~aku terima nikahnya~


one of buku2 yang aku beli dgn baucer buku 1 malaysia tu...bnyk jugak la bnda boleh beli, buku2 utk ajmal dan aqil, A4 paper utk print report, jurnal, & buku2 pembelajaran.n rupa2 nya x semesti nya kedai buku je yg terima baucer ni, koperasi universiti, kedai komputer pun accept baucer ni. kira nya bukan setakat beli buku je la..mcm2 la jugak boleh beli...hr tu ingat nak beli kan buku utk mr azam jugak. tp dlm proses menghabiskan baucer buku tu, x jumpa plak buku tu. sebelum tu g survey je buku2 tu.tp time nak beli, xde plak buku tu....

xpe abg, nnti i beli kan gak buku tu utk u...tunggu dpt scholarship/loan dulu...:)

ok, buku2 lain xyah nak review. xkan buku colouring ultraman ajmal dan aqil pun nak review kan. xkan buku psikologi dalam pendidikan pun....yg aku nak review buku nih....eh xde la review sgt pun sbb x bc habis lagi..:)

AKU TERIMA NIKAHNYA by USTAZ HASRIZAL ABDUL JAMIL. RM55

dulu ms dia kerja kat ijn, aku pernah la terserempak dgn dia. xtau plak dia ada menulis buku. nmpak sgt kan aku x ambik tau pasal buku2 agama ni. hr tu tgk sue tulis kat blog dia, dia ada beli buku ni. and lepas tu aku pun ada usha2 kat mph...tp x beli2 jugak...now sudah ada dlm genggaman. mlm td sempat bc 5 m/s. even br 5 m/s tp apa yg aku boleh kata, buku ni sgt best....boleh jadi panduan kat kita dalam kehidupan, kehidupan berumahtangga......

"...terima lah seseorang seadanya. kebaikannya disyukuri, kekurangannya diredhai.." ...perkahwinan sebenar nya menggabungjalinkan antara cinta,kasih sayang, tanggungjawab dan peranan.

eh eh..dah dah la kan....kang nnti satu buku habis aku tulis...pada sapa2 yg tgh tercari2 xtau nak beli buku apa, aku suggest la beli buku ni. x rugi pun kita menambah ilmu kan. membaca tu meluas kan pengetahuan kita.kan....kan....

harapan aku, lepas bc buku ni, aku dpt memperbaiki kekurangan dlm diri even x perfect because nobody is perfect but at least we try to improve our self...

2 comments:

fazilzura said...

penah baca buku ni .. mmg kusyuk membaca .. bnyak info2 bergune..

* kalau sudi jemput dtg umah kt alam jaya 31hb sabtu ni

denso_cute@yahoo.com

A D I A said...

Eh baucer tu bukan untuk beli buku rujukan ke.