Friday, March 30, 2012

~cerita ceriti~

salam pagi jumaat....skrg ni rasa cepat sungguh masa berlalu kan, tup tup dah hari jumaat...alhamdulillah, masih lagi dberi kesempatan untuk menulis blog ni.....tgh stress sbnar nya..minggu ni rasa nya minggu yang memenat kan...even ada kelas batal, n ada lecturer kena lecture sekejap je sbb ada hal lain, tp penat yg aku rasa kan tu lain mcm je....ntah la..mungkin dah tua kot...

dah lama x letak gmbr sendiri rasa nya kat blog..sesekali nak enterprem x salah kan.....



tgh2 stress pun masih lg mampu tersenyum...senyum tu kan sedekah, senyum tu kan ubat awet muda, environment sekeliling yg di kekelingi 'adik2' buat aku kena nmpak muda mcm diaorg jugak...yehaaaa......actually, someone request nak tgk gmbr latest. so, ambik la gmbr ni..kena la senyum2 kan...semalam dia dah tgk gmbr ni and now nak share dgn kengkwn readers plak...:)...nmpak sgt dah tua kan...:)..tudung kemek sana sini sbb semalam tersalah tgk jam, then dah lambat..pakai tudung pun x betul sgt...

minggu ni minggu sakit bagi aku. start dr minggu lepas, cuaca sgt panas, terrrrrr minum ais, terrrr makan mknan yg oily sikit terus asthma...pastu batuk2...terus la pergi PKU, mintak ubat. kebetulan plak ventolin pun dah hampir habis, alang2 mintak je terus. dr bg ubat batuk jugak, tp ubat batuk tu x mkn pun...tp last night, mkn jugak sbb ptg semalam secara terrrr sengaja lagi minum abc lantaran cuaca sgt sgt2 panas. ptg tu terus semput dan batuk2...


hasil nya, terus kemengantukan...rasa nya sebelum ni pernah jugak minum bena ni, tp xde la ngantuk sgt...tp semalam, mak oiiii...mata tu seperti di letak gam je...tgh mkn pun mata dah hampir2 tertutup...

owh....minggu ni jugak, untuk pertama kali nya, dpt 'surat cinta' dr universiti. salah parking. not salah la...parking kat tmpt xde petak. actually tempat tu teduh sikit, so, ingat nya xpela parking situ kan..lgpun dah nearly 1 week parking situ, xde apa pun. but...dah nak kena kan, pasrah je la...



dan alhamdulillah la jugak ianya sekadar amaran terakhir je....kalau x, mau jugak rm50 melayang. time2 mcm ni, rm2 pun rasa berharga...:)

di kala stress dan tension ni, makan adalah salah satu terapi...:)..have a good time with my classmates at SR...kebetulan kelas cancel, tujuan nya ke satu tmpt tu, tp tutup plak..kebetulan plak minggu tu diaorg tutup on wednesday n thursday...frust sgt, maka.......



kenduri kek la kita. SR kan ada promotion dr pukul 3-6 ptg, maka harus la kan....makan sambil berborak dan bergelak ketawa adalah satu terapi yang betul2 dpt menghilang kan stresssss...:)


kepuasan yang terhasil daripada tindakan terkawal....:)


7 comments:

| SUE | said...

macam student baru lepas spm..comey je

fazilzura said...

awk keje kt masterskill ke UCSI ?

Syida said...

take care!
insyaallah jumpa esok!

Nurull 101 said...

wahh...new stident..camne rasa start new life nana? ehehe...ehh..nana lelah ke? nmpk heiler tu..ehh..camne nak eja tak reti... ehehe

mama_umar_maryam said...

hehehe,salah 1 petua nk awet mude,berkwn dgn budak2 mude..hik3..serabut tudung pon xpe ana..yg penting sengih ttp manissss ;p

A D I A said...

U pun nampak sebaya je dgn budak2 U :) org kecik molek selalu ya awry muda. Sedap kek u tadi.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

dlm U nie mmg kawasan parking limited .. jgn kena clamp sudah ..