Thursday, March 15, 2012

~grading system~

maaf la yea kengkawan, hari ni aku nak cite psl belajar lg...heh3x...1st time aku tgk grading system, terdetik hati aku, erk..tinggi nya...boleh ke aku ni....kalau dulu time degree, dpt B+ pun dah kira ok la...ni setakat pass with merit je...adoi la...

plak tu bila masuk kelas, lg la aku cuak...rs mcm nak tarik diri pun ada...tp bila fikir balik, dah alang2 kan..genggam bara api biar sampai jadi arang...chaiyyyooooookkkkkk ana....





master ni even aku ambik coursework je pun tp x semudah degree la. tertnya2 jugak aku, kenapa la time degree dulu aku xleh nak dpt pointer bagus padahal xde la susah sgt pun. lecturer ajar, bg nota, salin nota, buat revision, dah....

ni master mmg atas kita sendiri...semua atas usaha kita mmg xde nya nak bergantung harap pada lecturer dah...penat jugak otak nak kena fikir semua benda...kena present lagi, cari jurnal, kritik jurnal, buat research..tu x kira kena g sekolah2 lg tu...adoi la..semput mak mcm ni....erm..ni br 1st sem..camna la gaya sem depan kan...

mintak2 la semua nya di permudah kan...di lapang kan dada...insyaallah...chaiyookkkk ana....amin....

6 comments:

Anonymous said...

hi ana. i dah bagitau kat your boss how you appreciate him so much. he sounds sad tapi as he said for your future tak apa lah.. :) (ni serious..bukan memain.. mmg k. z bagitau camgitu kat dia..hehe)

Anonymous said...

chaiyok chaiyokkkkkkkkkkkkkkkkk :)

ermayum

maya amir said...

good luck ana!!!! mesti boleh..insya Allah.. doa byk2 mintak dipermudahkan.. proud of you dear, dah ada anak, tapi masih gigih further study.. caiyokkk!:)

mama_umar_maryam said...

kene pndi target ana..agak2 subjek tu heavy blh tuka2 / selang2 dgn subjek yg blh score sket..utk 1st sem nih, ko redah jelah..lame2 sok tau dah taktik nk score 3.5 ke atas ;)..coursework insyaAllah blh setel dgn cpt & excellent!aku percaye kt ko ana..aku ni c/work sume setel dah,tapii sangkut tang tesis.huhu..sikittt lagi..sikittt je lagi..

watyz said...

ok! aku nak pengsan tgk. hehhe
aku doakan moga ko berjaya ana... :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

go go cyaiyok, salute ngan ana, dah ada anak masih gigih study.semoga Allah SWT permudahkan segalanya buat ana ye.